fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature –coördinator IMC Basis De Glind (Barneveld) op basisschool J.H. Donnerschool (16 uur, speciaal onderwijs)

20-12-2019

Regel jij een dokter, sterrenkundige of lasser als gastdocent voor de klas of zorg jij er juist voor dat de leerlingen samen met jou en hun meester of juf ervaren hoe het is om te werken in de rechtbank, bij de lokale omroep of in het theater?

IMC Basis

IMC Basis biedt een tweejarige opleiding aan jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. De leerlingen maken kennis met uiteenlopende vakken uit de wereld van techniek, cultuur, kunst, maatschappij, zorg en het bedrijfsleven. In twee jaar tijd maken ze kennis met bevlogen professionals. Daarbij stimuleren we de leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengen we hen de vaardigheden bij die helpen hun doelen te bereiken. Elke les richten we zo in dat er momenten zijn die de leerlingen bijblijven, die hun horizon verbreden en hen de drive geven om voor hun dromen te gaan. IMC Basis heeft als centrale doelstelling dat jongeren geïnformeerd en gemotiveerd in het leven staan.

Op geselecteerde basisscholen bieden wij 3 uur per week IMC Basis aan onder reguliere lestijd, waarbij leerlingen en inspirerende vakexperts (gastdocenten) elkaar ontmoeten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de leerkrachten van de klas waardoor we de integratie van IMC Basis en het reguliere onderwijs tot stand brengen.

IMC Basis op de J.H. Donnerschool

Op de J.H. Donnerschool kunnen leerlingen van 4 tot 18 jaar onderwijs volgen. Deze vacature richt zich op groep 7 & 8. De leerlingen op deze school komen in het regulier onderwijs niet tot hun recht. Ze hebben een andere aanpak of omgeving nodig. De school laat alle leerlingen zo goed mogelijk tot ontwikkeling komen, door maximaal aan te sluiten bij hun sociaal-emotionele behoeften en onderwijsbehoeften. Er wordt gedacht in mogelijkheden en het maximale halen uit alle leerlingen. De J.H. Donnerschool biedt reguliere lesstof met speciale aandacht voor elke leerling.

Wat doet een coördinator 16 uur per week

In samenspraak met de school wordt aan het begin van elk schooljaar het jaarrooster opgesteld met de verschillende vakgebieden die dat jaar aan bod komen. Aan jou als coördinator de taak om de verschillende vakken op dit rooster verder uit te werken tot een vakopzet van vier lessen van drie uur per week. Deze opzet is de basis om lokale gastdocenten (meer dan honderd per jaar) en bedrijven te zoeken die vrijwillig mee willen helpen deze lessen te organiseren. Je gaat met deze partijen in gesprek om samen te bedenken wat de leerlingen over het vakgebied moeten weten en hoe ze zo goed mogelijk kunnen ervaren hoe het is om in de schoenen van de gastdocent te staan. Op basis van het gesprek maak je een dagprogramma waarin je de koppeling tussen de input van de gastdocent, de gastles en vak- en kerndoelen maakt.

Op de lesdag zelf bespreek je de les voor met de gastdocenten en ben je daarna samen met de meester of juf in de klas aanwezig. Aan jou de taak om het programma te coördineren, gastdocenten te begeleiden en het verhaal van de gastdocent, de leerlingen en het reguliere curriculum met elkaar te verbinden.

Naast de lessen zorg je dat lokale (potentiele) sponsoren weten wat er in jouw gemeente bij IMC Basis gebeurt. Dit doe je door een lokale nieuwsbrief te versturen, berichten te posten op de socials en langs te gaan bij netwerkavonden en presentaties te geven bij service clubs.

Eens per zes weken zit je met alle coördinatoren uit jouw regio samen om elkaar te inspireren en helpen. Daarnaast zijn er een aantal landelijke team/trainingsdagen vanuit de overkoepelende Stichting IMC Weekendschool.

In dit filmpje kijk je mee tijdens het vak ondernemen en vertelt Evelien Feltzer coördinator Amsterdam over haar werk.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid, waarbij je prachtige lessen mag organiseren en meemaken. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

In eerste instantie krijg je een jaarcontract dat ingaat op 1 februari 2020. Het salaris is ingeschaald in functiegroep C, startend op € 2.601 op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?

Je gelooft in het concept en hebt affiniteit met de doelgroep. Je bent een organisatietalent (HBO/ academisch denkniveau) en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je bent relationeel sterk en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Hierdoor kun je goed schakelen tussen leerlingen, leerkrachten en gastdocenten uit verschillende disciplines. Je bent ondernemend, creatief, zelfstandig, stressbestendig, flexibel, komt met nieuwe ideeën, stelt je open op en komt bij voorkeur uit de regio/stad. Voor deze vacature binnen het speciaal onderwijs hebben we nog een aantal aanvullende vaardigheden die wij van belang vinden. Je hebt sterk oplossend vermogen, kunt snel schakelen, je denkt in kansen/mogelijkheden en kunt tegen een stootje. Ervaring met het speciaal onderwijs is een pré. Je bent een échte teamplayer en levert een bijdrage aan je eigen IMC Basis school en de grotere organisatie.

Herken je je in dit profiel? Solliciteer!

Stuur dan jouw sollicitatiebrief voorzien van CV naar sollicitatie@imcbasis.nl t.a.v. Gemma Beij. Reageren kan t/m 9 januari 2020.

Hoe gaat het dan verder

Word je uitgenodigd dan vinden in week 3/4 de eerste ronde gesprekken plaats met IMC Basis.
In week 4 ontvangen alle sollicitanten die doorgaan naar de tweede ronde een opdracht om uit te werken.
In week 5/6 vinden de tweede ronde gesprekken op de basisschool met de basisschooldirecteur plaats.

 

Naast deze vacature zijn er geregeld andere vacatures in heel Nederland bij Stichting IMC Weekendschool; IMC Weekendschool, IMC Basis, IMC on Tour en IMC Alumni. Bekijk ze allemaal op www.imcbasis.nl/vacatures