fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature: Coördinator IMC Basis Gemert op Kindcentrum SBO Petrus Donders (0,6 fte)

23-07-2020

IMC Basis zoekt per 15 september 2020 een nieuwe collega! We zijn op zoek naar bevlogen coördinator die enthousiast wordt van jongeren én meewerken aan de ontwikkeling van de betreffende locatie.

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts en bedrijven met elkaar te verbinden? Ben jij een gedreven onderwijsondernemer die onze locatie helpt groeien? Sta jij sterk voor een grote groep leerlingen (groep 7 en 8 leerlingen) Wij horen graag jouw verhaal!

Over IMC Basis

IMC Basis biedt een tweejarige opleiding 3 uur per week onder schooltijd aan jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. De leerlingen maken kennis met uiteenlopende vakken uit de wereld van techniek, cultuur, kunst, maatschappij, zorg en het bedrijfsleven. In twee jaar tijd maken ze kennis met bevlogen professionals. Daarbij stimuleren we de leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengen we hen de vaardigheden bij die helpen hun doelen te bereiken. Elke les richten we zo in dat er momenten zijn die de leerlingen bijblijven, die hun horizon verbreden en hen de drive geven om voor hun dromen te gaan. IMC Basis heeft als centrale doelstelling dat jongeren geïnformeerd en gemotiveerd in het leven staan.

Vacature:

Wij zoeken een Coördinator IMC Basis Gemert op Kindcentrum SBO Petrus Donders (24 uur per week)

De Coördinator IMC Basis organiseert de werving, instructie en begeleiding van de gastdocenten, de voorbereiding en de uitvoer van de lessen op een basisschool. Hij/zij waarborgt de kwaliteit van het onderwijsprogramma volgens het concept van IMC Basis.

IMC Basis Gemert op Kindcentrum SBO Petrus Donders

Kindcentrum SBO Petrus Donders is een school voor speciaal basisonderwijs voor leerlingen van 4 tot 13 jaar. De school richt zich op kinderen die binnen een speciale setting begeleiding nodig hebben. Het kijken naar de kansen en mogelijkheden van elk kind is de basis van het werken met de kinderen op de school. De onderwijsbehoeften van elk kind vragen om specifieke begeleiding binnen een speciale setting. De school valt onder stichting GOO samen voor opvang en onderwijs.

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

 • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten en vrijwilligers
 • Een goed opgebouwd dagprogramma met vakdoelen en lesdoelen opstellen
 • Gedegen voorbereiden met de gastdocenten
 • Aansturen van de lessen (over meerdere klassen)
 • Evalueren van de lessen en verstrekken van gegevens aan het centrale IMC Basis team
 • Registreren van gastdocentgegevens in de centrale database
 • Op- en uitbouwen van een sponsor- en gastdocentennetwerk rondom de school
 • Het zichtbaar maken van (de impact van) IMC Basis in en buiten de school
 • Samenwerken met het centrale IMC Basisteam inzake bewaking en ontwikkeling van het concept.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega’s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en maatschappelijke mogelijkheden. IMC Basis ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, ingaand op 15 september 2020 en een salaris startend op €2.565,- bruto op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?

Je gelooft in het concept en hebt affiniteit met de doelgroep. Je bent een organisatietalent (HBO/ academisch denkniveau) en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je bent relationeel sterk en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Hierdoor kun je goed schakelen tussen leerlingen, leerkrachten en gastdocenten uit verschillende disciplines. Je bent ondernemend, creatief, zelfstandig, stressbestendig, flexibel, komt met nieuwe ideeën, stelt je open op en komt bij voorkeur uit de regio/stad. Voor deze vacature binnen het speciaal basisonderwijs hebben we nog een aantal aanvullende vaardigheden die wij van belang vinden. Je hebt sterk oplossend vermogen, kunt snel schakelen, je denkt in kansen/mogelijkheden en kunt tegen een stootje. Ervaring met het speciaal basisonderwijs is een pré.

Je woont (het liefst) in Gemert en/of je hebt een netwerk in deze gemeente. En niet in de laatste plaats: je leert graag, bent een échte teamplayer en hebt de wil en moed om onze organisatie en de IMC Basis school naar een hoger plan te tillen. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

Solliciteer!

Stuur dan jouw motivatie en CV uiterlijk 15 augustus 2020 naar sollicitatie@imcbasis.nl. Vermeld in je sollicitatie en e-mail duidelijk de naam van de vestiging waarop je solliciteert.

Voor vragen kun je terecht bij Stephan Raab bereikbaar op 06-27525225 (ma – do) of stuur een e-mail naar: sollicitatie@imcbasis.nl

Procedure:

 • Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 34 en week 35
 • Vervolgens krijg je een opdracht en een tweede gesprek met de directeur op de basisschool.
 • Daarna maken wij onze keuze bekend en volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek.

Naast deze vacature zijn er geregeld andere vacatures in heel Nederland bij Stichting IMC Weekendschool; IMC Weekendschool, IMC Basis, IMC on Tour en IMC Alumni. Bekijk ze allemaal op www.imcbasis.nl/vacatures