fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature: Fondsenwerver (0,8 fte)

02-07-2019

Ben jij ambitieus? Wil jij werken aan gelijke kansen voor jongeren in Nederland? Is het jouw passie fondsen te vinden voor een doel waar je met hart en ziel achter staat? Zie jij de grotere lijnen maar heb jij ook oog voor detail? Wellicht is deze functie dan iets voor jou! Bij IMC Weekendschool zijn wij opzoek naar een gedreven fondsenwerver binnen ons fondsenwervingsteam.

Wil jij deel uitmaken van een stichting die aanvullende onderwijsprogramma’s ontwikkelt én uitvoert? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts, bedrijven en het reguliere onderwijs met elkaar te verbinden? Dan is deze functie echt iets voor jou.

Context
Stichting IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit de armste wijken in Nederland. Doel is jongeren steunen bij het verruimen van perspectieven, het versterken van zelfvertrouwen, het ontwikkelen van hun talenten en levensvaardigheden. De eerste IMC Weekendschool is in 1998 opgericht in Amsterdam Zuidoost. Momenteel zijn er tien IMC Weekendscholen, éénentwintig IMC Basis scholen in het reguliere onderwijs en tien on Tour locaties voor nieuwkomerskinderen. IMC Weekendschool wordt mogelijk gemaakt door meer dan 170 bedrijven en fondsen. Naast de leslocaties bestaat de organisatie uit een actief alumninetwerk en de centrale organisatie. Er zijn ca. 64 FTE werkzaam.

De functie (0,8 FTE)
Als fondsenwerver ben je primair verantwoordelijk voor het uitbouwen van het partnernetwerk rondom de Weekendscholen en het aanvragen van financiële steun voor kernactiviteiten van de Weekendschool. Jouw doel: een betrokken partnernetwerk, structurele financiering en een sterke financiële basis. De Fondsenwerver is de gedreven pionier die vanuit enthousiasme bestaande netwerken rondom Weekendscholen activeert en nieuwe netwerken opbouwt. Je zet jouw overtuigingskracht in om een divers en betrokken netwerk op te zetten voor de lange termijn. Als Fondsenwerver onderzoek je nieuwe mogelijkheden en ondersteun je fondsenwervende activiteiten, voornamelijk gericht op fondsen, gemeenten en particuliere donateurs. Daarnaast schrijf je aanvragen, samenwerkingsvoorstellen en evaluaties. Vaak ben jij het aanspreekpunt van de Weekendschool. Er is een grote mate van vrijheid om met eigen creativiteit binnen de visie van IMC Weekendschool verder te bouwen aan een gezonde financiële basis.

Communicatie, marketing, fondsenwerving en relatiemanagement zijn cruciaal in het realiseren van onze ambities. We zoeken een teamplayer die zijn / haar expertise in wil zetten en het talent binnen de afdelingsteams optimaal benut. De Fondsenwerver is onderdeel van de centrale weekendschool organisatie. Hij/zij werkt nauw samen met de directie, (alumni)ambassadeurs, afdelingsteams alumni, en de financiële afdeling. De verantwoordelijkheid om fondsen te werven wordt gedeeld met de directie en andere fondsenwervers. De Fondsenwerver rapporteert binnen de IMC Weekendschool organisatie aan de Directeur operationele zaken en werkt in een zelfsturend team. De standplaats voor deze functie is het hoofdkantoor in Amsterdam.

Wat bieden wij jou?
Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gezellige, gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Taken en verantwoordelijkheden
• Initiëren van fondsenwervende activiteiten
• Opstellen en afstemmen van proposities, aanvragen en evaluaties
• Indienen van aanvragen bij fondsen, bedrijven en gemeenten
• Opbouwen en onderhouden van (potentiële) partnernetwerken met de vestiging
• Onderhouden van contact en correspondentie met prospects en partners
• Ondersteunen van netwerkbijeenkomsten
• Verantwoordelijk voor volledige en tijdige administratie
• Terugkoppeling sponsoractiviteiten naar de directie
• Het begeleiden van de alumni ambassadeurs voor fondsenwerving

Wat bied jij ons?
Je wilt een steentje bijdragen aan deze maatschappij, hebt affiniteit met de doelgroep en het weekendschoolconcept. Je bent communicatief en relationeel sterk en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Je bent een organisatietalent, schept overzicht en structuur, hebt een hands-on werkhouding en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je bent ondernemend, creatief, zelfstandig, stressbestendig, flexibel, komt met nieuwe ideeën en stelt je open op. Je bent een échte teamplayer en levert een bijdrage aan de gehele weekendschool.

Specifiek vragen wij
• HBO/WO werk- en denkniveau
• Affiniteit met acquisitie en relatiemanagement; ervaring is een pré
• Sterke organisatorische kwaliteiten
• Relatiemanagement; in staat mensen te enthousiasmeren, binden en overtuigen
• Financieel inzicht: ervaring met budgetbeheer en bedrijfsprocessen
• Goede communicatieve en netwerkvaardigheden
• Commerciële inslag en onderhandelingsvaardigheden
• Sterk in het opstellen van sprekende en overtuigende teksten
• Bedreven in planmatig, gestructureerd en zorgvuldig werken
• Analytisch denkvermogen en snel kunnen nemen van beslissingen
• Goede beheersing van Excel, Word en Outlook
• Denken en plannen vanuit visie

Salarisindicatie
In eerste instantie ontvang je een jaarcontract. Het startsalaris is € 2.385 op basis van een werkweek van 40 uur.

Herken je jezelf in dit profiel?
Solliciteer!

Stuur dan jouw sollicitatiebrief voorzien van CV vóór 22  juli naar sollicitatie@weekendschool.nl t.a.v. Marion Weijman.