fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature: HR Adviseur (0,6 fte)

06-11-2019

Ben jij ambitieus? Wil je verschil maken voor jongeren in Nederland? Zie jij de grotere lijnen maar heb jij ook oog voor detail? Wellicht is deze functie dan iets voor jou! Bij Stichting IMC Weekendschool zijn wij opzoek naar een gedreven HR Adviseur.

Onze medewerkers en vrijwilligers zijn ons kapitaal. Zij creëren het succes van de weekendschool. We laten ons leiden door de kwaliteiten van mensen: zij zijn de basis in het realiseren van onze ambities. De HR Adviseur speelt hierin een belangrijke rol. Wil jij deel uitmaken van een enthousiast team met hart voor de doelgroep? Dan is deze functie echt iets voor jou.

Context
Stichting IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit de armste wijken in Nederland. Doel is jongeren steunen bij het verruimen van perspectieven, het versterken van zelfvertrouwen, het ontwikkelen van hun talenten en levensvaardigheden. De eerste IMC Weekendschool is in 1998 opgericht in Amsterdam Zuidoost. Momenteel zijn er 10 IMC Weekendscholen, 34 IMC Basis scholen in het reguliere onderwijs en 10 IMC on Tour locaties voor nieuwkomerskinderen. De begroting beloopt 4,7 miljoen euro. IMC Weekendschool wordt mogelijk gemaakt door meer dan 175 bedrijven en fondsen. Naast de leslocaties bestaat de organisatie uit een actief alumninetwerk en de centrale organisatie. Er zijn ca. 76 FTE werkzaam.

De functie (0,6 FTE)
Bij IMC Weekendschool heerst een cultuur van verantwoordelijkheid krijgen, nemen en dragen. Wederzijds respect, vertrouwen en collegialiteit zijn onze uitgangspunten. We willen dat al onze mensen prettig, veilig en goed kunnen (samen)werken.

Onze medewerkers en vrijwilligers zijn ons kapitaal. Zij creëren het succes van de weekendschool. We laten ons leiden door de kwaliteiten van mensen: zij zijn de basis in het realiseren van onze ambities. De HR Adviseur speelt hierin een belangrijke rol. Hij/zij is onderdeel van de centrale weekendschool en werkt nauw samen met de directie, het Management Team, de conceptbegeleiders en het office management. De HR Adviseur biedt gevraagd en ongevraagd ondersteuning en adviezen bij de ontwikkeling en uitvoering van het HR beleid, rekening houdend met in- en externe ontwikkelingen in- en buiten de sector. Hierbij levert de HR Adviseur een bijdrage aan het voorbereiden, ontwikkelen, implementeren, evalueren en verbeteren van het HR beleid. Bij people days en in groepsgesprekken treedt hij/zij op als facilitator. Tevens biedt de HR Adviseur algemene advisering en informatie aan het Management team en medewerkers inzake personele aangelegenheden en fungeert hierbij als aanspreekpunt. De HR Adviseur rapporteert aan de Directeur operationele zaken. De standplaats voor deze functie is het hoofdkantoor in Amsterdam.

Wat bieden wij jou?
Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid en hopelijk heel veel plezier en voldoening. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gezellige, gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Wat bied jij ons?
Je wilt een steentje bijdragen aan deze maatschappij, hebt affiniteit met de doelgroep en het weekendschoolconcept. Je creëert de randvoorwaarden voor collega’s om actief te luisteren en vertoont voorbeeldgedrag door vragen te stellen in gesprekken. Je
beargumenteert standpunten tactvol, op een heldere, krachtige wijze en speelt hierbij in op de standpunten van de ander.
Je bent een échte teamplayer en levert een bijdrage aan de gehele weekendschool.

Taken en verantwoordelijkheden
– Personeelsbeleid mede ontwikkelen en uitvoeren.
– Aanspreekpunt en contactpersoon voor relevante externe relaties.
– Aanspreekpunt voor allerhande personeelsaangelegenheden zoals, werving en selectieprocedures, personeelshandboek en de arbeidsvoorwaardenregeling, functionerings- en beoordelingsgesprekken.
– Focus op kwaliteitsverbetering bij alle HR processen.

Specifiek vragen wij
– HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur richting Personeel en Arbeid).
– Kennis van het HR vakgebied en relevante wet- en regelgeving, procedures en processen.
– Kennis van en inzicht in de doelgroep en ontwikkelingen in de maatschappij.
– Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
– Vaardigheid in het adviseren.
– Vaardigheid in het onderhouden van contacten op diverse niveaus.

Salarisindicatie
Het startsalaris is € 3.102 op basis van 40 uur. In eerste instantie ontvang je een jaarcontract.
Herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer!

Stuur jouw sollicitatiebrief voorzien van CV voor 30 november naar sollicitatie@weekendschool.nl t.a.v. Marion Idema – Weijman.