fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature IMC Nijmegen, jaarcoördinator met gedeeld leiderschap

29-10-2019

IMC Weekendschool Nijmegen zoekt in verband met een zwangerschapsverlof per direct (t/m juli 2020) een bevlogen jaarcoördinator met gedeeld leiderschap (32 uur) die enthousiast wordt van jongeren en lesgeven én meewerkt aan de ontwikkeling van de vestiging.

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts en bedrijven met elkaar te verbinden? Ben jij een gedreven onderwijsondernemer die onze vestiging helpt groeien? Sta jij sterk voor een grote groep leerlingen (10-14 jaar) en wil jij een lichting leerlingen op zondag begeleiden? Wij horen graag jouw verhaal!

Over IMC Weekendschool

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van 10-14 jaar oud op plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Drie jaar lang laten we jongeren elke zondag kennismaken met enthousiaste professionals en hun vakgebieden. We bieden ze verbreding van hun horizon en de drive om voor hun dromen te gaan. De leerlingen ontdekken hun interesses, ontwikkelen vaardigheden en bouwen aan een ijzersterk netwerk.Na drie jaar hebben gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

Op de weekendschoolvestiging

Een weekendschoolvestiging heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep volgt drie jaar lang het programma en bestaat uit twee klassen van gemiddeld 20 leerlingen. Een nieuwe lichting wordt geworven op verschillende basisscholen (groep 7) in de wijk. Elke vestiging heeft een gedreven team van 3 jaarcoördinatoren, 3 klassendocenten en een alumni-coördinator. Wij dromen groots, zijn in ontwikkeling en zetten praktische stappen om onze doelen te bereiken. Wij verwachten van onze nieuwe collega hetzelfde.

Jaarcoördinator met gedeeld leiderschap: 32 uur per week (waarvan 28 uur jaarcoördinator en 4 uur gedeeld leiderschap)

De jaarcoördinator is verantwoordelijk voor zijn/haar jaargroep. De jaarcoördinator ontwerpt en organiseert door de week de weekendschoolvakken en voert deze op zondag samen met de gastdocenten en een klassendocent uit. Hij/zij trekt inspirerende gastdocenten aan en zorgt voor optimaal contact met de leerlingen, vrijwilligers, ouders en partners. Ook voert de jaarcoördinator taken uit voor de ontwikkeling van de vestiging Nijmegen; met name het uitbreiden en activeren van het vakinhoudelijke, sponsor-en alumni netwerk.

 

 

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

 • Aansturen van de lessen en leerlingen op zondag; beheersen van klassen-en leerklimaat.
 • Organiseren, vormgeven, uitvoeren en evalueren van vakken en lessen.
 • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten, stagiaires en vrijwilligers.
 • Contact onderhouden met leerlingen, oud-leerlingen en ouders.
 • Het werven van leerlingen voor de weekendschool, contact onderhouden met basisscholen.
 • Actief gebruik en onderhoud van database (CRM) en andere informatiesystemen.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling, kwaliteit en zichtbaarheid van de vestiging.
 • Samenwerken met Conceptbegeleiding ten behoeve van de bewaking en ontwikkeling van het IMC Weekendschool concept.
 • Verstrekken onderzoeksgegevens aan Research & Development.
 • Het maken van het dagprogramma en deze mondeling en/of schriftelijk communiceren.
 • Overzicht houden van taken en gewerkte uren.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega’s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en maatschappelijke mogelijkheden. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen. Zo maak jij het verschil voor jongeren in Nijmegen.

In eerste instantie ontvang je een contract, ingaand uiterlijk op 1 december 2019. Een salaris ingeschaald in functiegroep 3, startend op € 2.385 op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?

Je bent een organisator (HBO/Academisch denkniveau) die vlot communiceert met verschillende doelgroepen. Je kunt snel schakelen tussen leerlingen, vrijwilligers, ouders en bedrijven/organisaties uit verschillende disciplines. Ervaring met betrekking tot fondsenwerving is een pré. Je bent in staat om jouw ideeën om te zetten in concrete stappen. Je wordt aangesproken op je eigen ondernemerschap, creativiteit en zelfstandigheid. Je kan een hoge werkdruk goed aan en bent een kei in plannen en organiseren. Je bent in staat om leiding te geven aan een grote groep leerlingen. Je werkt goed samen en levert een bijdrage aan je eigen vestiging, zo ook aan andere afdelingen van IMC Weekendschool. Je bent bereid op zondagen te werken (behalve in de schoolvakanties). Je woont (het liefst) in Nijmegen en/of je hebt een netwerk in Nijmegen. Je bent bereid om je aan een lichting te verbinden. En niet in de laatste plaats: je leert graag en hebt de wil en moed om onze organisatie naar een hoger plan te tillen. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

Solliciteer!

Stuur dan jouw motivatie en CV uiterlijk 18 november 2019 naar sollicitatie@weekendschool.nl

Voor vragen kun je terecht bij Sarah van Dronkelaar bereikbaar op 06 – 11381420 of stuur een mail naar sarah.vandronkelaar@weekendschool.nl.

Procedure:

 • Op 19 november 2019 nodigen wij de kandidaten uit voor onze sollicitatieprocedure.
 • Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 20 november 2019.
 • Observatie en opdracht op de vestiging in Nijmegen is gepland op 24 november (houd deze voor de zekerheid alvast vrij).
 • Na 27 november maken wij ook onze keuze bekend en volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek.