020 – 280 17 00 EN

Vacature IMC Weekendschool Rotterdam Delfshaven zoekt klassendocent (betaald)

29-08-2018

Sta je te springen om onze nieuwe klassendocent te worden?

 

 

Op IMC Weekendschool komen nieuwsgierige leerlingen leren over de wereld van later. Ben jij net zo nieuwsgierig naar jouw kwaliteiten, verschillende vakgebieden en de wereld om je heen als onze leerlingen en gastdocenten? Kan jij vanuit deze nieuwsgierigheid de ontmoeting tussen de leerlingen en gastdocenten begeleiden? Kom dan als klassendocent IMC Weekendschool versterken!

Hoe ziet dat eruit? Klik op link voor een korte film https://youtu.be/hLHpeYKXhgw

 

IMC Weekendschool

Op IMC Weekendschool ontmoeten jongeren van 10 tot 14 jaar uit achterstandswijken inspirerende professionals in ervaringsgerichte lesprogramma’s. Van advocaten en architecten tot machinisten en musici. Elke zondag ervaren zij hoe deze professionals werken en mogen de leerlingen in hun schoenen staan. Hoe bereidt een chirurg zich voor op een urenlange operatie? Hoe bestuur je een hijskraan? Waar wordt een chef-kok blij van? En hoe gaat een rechtszaak in zijn werk? Op de weekendschool ontdekken leerlingen in drie jaar tijd hun eigen kwaliteiten en krijgen zij meer zelfvertrouwen. Hoe? Door nieuwsgierigheid, doorzettingskracht en eigen inbreng te stimuleren. Door te werken aan vaardigheden als je mening geven, presenteren en samenwerken. En ze door vele inspirerende ontmoetingen een rijk beeld van de samenleving te geven. Waarom? Zodat leerlingen van IMC Weekendschool bewuste keuzes kunnen maken voor studie en beroep op basis van hun eigen interesses en capaciteiten.

 

Taken & verantwoordelijkheden

  • Je staat iedere zondag van 09:00u tot 16:00u paraat (behalve tijdens de schoolvakanties), daarnaast besteed je een klein gedeelte van je uren aan evaluatie, voorbereiding en training
  • Je bent op zondag de docent van ca. 25 leerlingen in je eigen klas en bent samen met de jaarcoördinator en de andere klassendocent verantwoordelijk voor de gehele jaargroep
  • Jouw pedagogische visie zet je in voor een veilige en positieve sfeer binnen je klas
  • Je ondersteunt en begeleidt vrijwilligers en de gastdocenten bij de uitvoering van de les
  • Je stimuleert, motiveert en enthousiasmeert leerlingen, gastdocenten en vrijwilligers en maakt de vertaalslag tussen de gastdocenten en de leerlingen
  • Je reflecteert op de lesprogramma’s, de leerlingen en je eigen functioneren
  • Je vindt het belangrijk tijd te besteden aan je persoonlijke ontwikkelingen d.m.v. training en intervisie

 

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Aanstelling vindt plaats op basis van jaarcontract, met uitzicht op een verlenging voor een bepaalde tijd. Je krijgt per gewerkte zondag € 86,70 bruto betaald. Een meeloop dag met opdracht op een zondag in november is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Startdatum is 20 januari 2019.

 

Wat bied jij ons?      

Je staat graag voor een groep en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je kunt zelfstandig een lesprogramma uitvoeren. Je beschikt over sterke pedagogische eigenschappen en je hebt oog voor alle leerlingen. Je kunt vrijwilligers aansturen en motiveren. Je bent niet bang om in te grijpen in de les en verduidelijkt de communicatie tussen leerlingen, gastdocenten en begeleiders. Je improviseert waar nodig is en raakt niet snel in paniek.

Verder begrijp jij het concept en doelstellingen van IMC Weekendschool als geen ander en heb je aantoonbare ervaring met het zelfstandig begeleiden van een groep leerlingen.

 

Is dit jouw nieuwe bijbaan?

Sta je te springen om onze nieuwe klassendocent te worden? Maak je motivatie aan ons kenbaar met een video, een brief, of een totaal andere vorm. Stuur je motivatie met CV voor  29  oktober naar Andrea Cerutti o.v.v. sollicitatie klassendocent IMC Weekendschool Rotterdam Delfshaven.

Voor vragen neem je contact op met Andrea Cerutti op 0621260655 / andrea.cerutti@weekendschool.nl