fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature IMC Weekendschool Utrecht; Jaarcoördinator, 28 uur, tijdelijk

02-12-2019

IMC Weekendschool Utrecht zoekt per direct (t/m maart 2020) een bevlogen jaarcoördinator (28 uur) die enthousiast wordt van jongeren en lesgeven.

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts en bedrijven met elkaar te verbinden? Sta jij sterk voor een grote groep leerlingen (13/14 jaar) en wil jij deze leerlingen op zondag begeleiden? Wij horen graag jouw verhaal!

Over IMC Weekendschool

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van 10-14 jaar oud op plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Drie jaar lang laten we jongeren elke zondag kennismaken met enthousiaste professionals en hun vakgebieden. We bieden ze verbreding van hun horizon en de drive om voor hun dromen te gaan. De leerlingen ontdekken hun interesses, ontwikkelen vaardigheden en bouwen aan een ijzersterk netwerk. Na drie jaar hebben gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

Op de weekendschoolvestiging

Een weekendschoolvestiging heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep volgt drie jaar lang het programma en bestaat uit twee klassen van gemiddeld 20 leerlingen. Een nieuwe lichting wordt geworven op verschillende basisscholen (groep 7) in de wijk. Elke vestiging heeft een gedreven team van 3 jaarcoördinatoren, 3 klassendocenten en een alumni-coördinator. Wij dromen groots, zijn in ontwikkeling en zetten praktische stappen om onze doelen te bereiken. Wij verwachten van onze nieuwe collega hetzelfde.

Jaarcoördinator 28 uur per week, jaargroep 3

De jaarcoördinator is verantwoordelijk voor zijn/haar jaargroep. De jaarcoördinator ontwerpt en organiseert doordeweeks de weekendschoolvakken en voert deze op zondag samen met de gastdocenten en een klassendocent uit. Hij/zij trekt inspirerende gastdocenten aan en zorgt voor optimaal contact met de leerlingen, vrijwilligers, ouders en partners.

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

 • Aansturen van de lessen en leerlingen op zondag; beheersen van klassen-en leerklimaat.
 • Organiseren, vormgeven, uitvoeren en evalueren van vakken en lessen.
 • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten, stagiaires en vrijwilligers.
 • Contact onderhouden met leerlingen en ouders.
 • Actief gebruik en onderhoud van database (CRM) en andere informatiesystemen.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling, kwaliteit en zichtbaarheid van de vestiging.
 • Samenwerken met Conceptbegeleiding ten behoeve van de bewaking en ontwikkeling van het IMC Weekendschool concept.
 • Verstrekken onderzoeksgegevens aan Research & Development.
 • Het maken van het dagprogramma en deze mondeling en/of schriftelijk communiceren.
 • Overzicht houden van taken en gewerkte uren.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega’s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en maatschappelijke mogelijkheden. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen. Zo maak jij het verschil voor jongeren in Utrecht.

Een contract ingaand uiterlijk op 1 januari 2020. Een salaris ingeschaald in functiegroep 3, startend op € 2.385 op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?

Je bent een organisator (HBO/Academisch denkniveau) die vlot communiceert met verschillende doelgroepen. Je kunt snel schakelen tussen leerlingen, vrijwilligers, ouders en bedrijven/organisaties uit verschillende disciplines. Je wordt aangesproken op je eigen ondernemerschap, creativiteit en zelfstandigheid. Je bent een kei in plannen en organiseren. Je bent in staat om leiding te geven aan een grote groep leerlingen. Je werkt goed samen en levert een bijdrage aan je eigen vestiging. Je bent bereid op zondagen te werken (behalve in de schoolvakanties). Je woont (het liefst) in Utrecht en/of je hebt een netwerk in Utrecht. En niet in de laatste plaats: je leert graag en hebt de wil en moed om onze organisatie naar een hoger plan te tillen. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

Solliciteer!

Stuur dan jouw motivatie en CV uiterlijk 10 december 2019 naar sollicitatie@weekendschool.nl

Voor vragen kun je terecht bij Tria Tahsin bereikbaar op 06 – 11 60 08 17 of stuur een mail naar tria.tahsin@weekendschool.nl

Procedure:

 • Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 12 december 2019.
 • Observatie en opdracht op de vestiging in Utrecht is gepland op zondag 15 december (Houd deze voor de zekerheid alvast vrij).
 • Na 16 december maken wij onze keuze bekend en volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek.