fbpx
020 – 280 17 00 EN

Sluitingstermijn verstreken: Vacature Jaarcoördinator Amsterdam Zuidoost (32 u p/w)

29-09-2020

Heb jij een maatschappelijk hart en wil jij nieuwsgierige kinderen kennis laten maken met de wereld? Is coördineren en organiseren jouw tweede natuur. Voel jij je verbonden met Amsterdam Zuidoost? Sta jij sterk voor een grote groep leerlingen (10-14 jaar)? En wil jij een lichting leerlingen drie jaar lang op zondag begeleiden en zien groeien? Dan hebben wij een hele mooie vacature als jaarcoördinator bij Stichting IMC Weekendschool open staan!

 

Over IMC Weekendschool

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van 10-14 jaar oud op plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Drie jaar lang laten we jongeren elke zondag kennismaken met enthousiaste professionals en hun vakgebieden. We bieden ze verbreding van hun horizon en de drive om voor hun dromen te gaan. De leerlingen ontdekken hun interesses, ontwikkelen vaardigheden en bouwen aan een ijzersterk netwerk. Na drie jaar hebben gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.


Jouw toekomstige werkzaamheden als Jaarcoördinator bij IMC Weekendschool:

De jaarcoördinator is verantwoordelijk voor zijn/haar jaargroep. De jaarcoördinator ontwerpt en organiseert door de week de weekendschoolvakken en voert deze op zondag samen met de gastdocenten en een klassendocent uit. Je trekt inspirerende gastdocenten aan en zorgt voor optimaal contact met de leerlingen, vrijwilligers, ouders en partners.

 • Je stuurt de lessen en leerlingen op zondag aan en beheerst het klassen- en leerklimaat
 • De lessen worden door jou georganiseerd, vormgegeven, uitgevoerd en geëvalueerd
 • Je werft en begeleidt de gastdocenten, klassendocenten, stagiaires en vrijwilligers
 • Je hebt aandacht voor het werven van gastdocenten waar de leerlingen zich in kunnen herkennen
 • Je onderhoudt contact met leerlingen en ouders, ook buiten de zondag op een persoonlijke en flexibele manier
 • Je maakt gebruik van het CRM-systeem en houdt deze database ook up to date
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling, kwaliteit en zichtbaarheid van de vestiging in gedeeld leiderschap
 • Je houdt je bezig met de bedrijfsvoering van de vestiging in gedeeld leiderschap. In jouw portefeuille zitten HR en Financiën

Wat bieden wij jou?

Een zeer afwisselende baan met veel persoonlijke vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Je werkt samen met je twee directe collega’s op de vestiging in Amsterdam Zuidoost op zondag en de rest van de week ben je flexibel om ook veel thuis te werken.

Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega’s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en kansengelijkheid. Stichting IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

Voor de functie jaarcoördinator bij IMC Weekendschool in gedeeld leiderschap geldt een startsalaris van €2537,- bruto op basis van 40 uur. Je ontvangt een NS-businesscard voor zakelijke reizen en voor elke 3 gewerkte zondagen, bouw je een extra dag vakantie op. Zondag is de enige vaste dag die je werkt, de overige uren kun je in overleg met je team flexibel indelen. Jij start met jaar één, dus jij gaat een lange termijn relatie aan met de leerlingen en ziet ze de komende drie jaar ontwikkelen.

 

Wie ben jij?

 • Jij bent een organisator (HBO/WO denkniveau) die goed kan communiceren met verschillende doelgroepen, zoals leerlingen, vrijwilligers, ouders en organisaties.
 • Jij bent proactief, zelfstandig en creatief: jij weet de juiste gastdocenten te vinden voor jouw lessen of snel te schakelen als een gastdocent last minute niet kan komen bijvoorbeeld.
 • Jij bent in staat om leiding te geven aan een grote groep leerlingen, bij voorkeur heb je hier ook al ervaring mee.
 • Je hebt de ambitie om een lichting drie jaar te begeleiden door het Weekendschoolonderwijs.
 • Je bent bereid om op zondagen te werken (behalve in schoolvakanties).
 • Je voelt je verbonden met Amsterdam Zuidoost, bijvoorbeeld omdat je hier woont, werkt, of hier een netwerk hebt.
 • Jij kunt je goed verplaatsen in onze doelgroep en brengt culturele diversiteit mee door óf je ervaring óf je achtergrond.
 • En niet in de laatste plaats: je leert graag en bent gemotiveerd om het verschil te maken voor de kinderen in jouw lichting!

 

Enthousiast geworden? Solliciteer!

Stuur jouw motivatie en CV uiterlijk 13 oktober naar sollicitatie@weekendschool.nl ter attentie van Mariëlle van Tilburg, P&O adviseur. Voor vragen kun je ook bij haar terecht via het emailadres.

 

Procedure:

 • Je eerste gesprek is met twee collega’s van de vestiging Amsterdam Zuidoost tussen 19 en 22 oktober, geef in jouw sollicitatie aan welke dag jouw voorkeur heeft.
 • Wanneer dit positief is, word je op 25 oktober uitgenodigd om een dag mee te lopen, houdt deze dag dus vrij. Je wordt dan geobserveerd door onze conceptbegeleider en dit wordt nabesproken met jou in een tweede gesprek met de conceptbegeleider en de P&O adviseur.
 • Daarna maken wij onze keuze bekend en volgt het arbeidsvoorwaardengesprek met onze P&O adviseur.
 • Je kunt zo snel mogelijk starten, bij voorkeur start je op 15 november met je eerste les!