020 – 280 17 00 EN

VACATURE: Jaarcoördinator IMC Weekendschool Nijmegen (28-32 uur)

07-08-2018

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts en bedrijven met elkaar te verbinden? Sta jij sterk voor een grote groep leerlingen (10-14 jaar)? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over IMC Weekendschool
IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren. De weekendschool is begonnen in zogeheten achterstandswijken, maar wil model staan voor een onderwijsideaal voor alle jongeren. De weekendschool biedt een driejarige opleiding voor jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. Op de zondag maken deze jongeren kennis met uiteenlopende vakgebieden uit de wereld van techniek, cultuur, maatschappij, zorg en het bedrijfsleven. In drie jaar maken ze kennis met bevlogen professionals. Daarbij stimuleren we onze leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengen we hen de vaardigheden bij die hen helpen hun doelen te bereiken. Elke les richten we zo in dat er momenten zijn die de leerlingen bijblijven, die hun horizon verbreden en hen de drive geven om voor hun dromen te gaan. Na drie jaar hebben gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

IMC Weekendschool Nijmegen zoekt per 1 september naar een jaarcoördinator.
Je start als jaarcoördinator voor 28 uur met zicht op uitbreiding van je contract  naar gedeeld leiderschap voor de vestiging Nijmegen voor 32 uur.

Een jaarcoördinator is verantwoordelijk voor zijn of haar jaargroep. Op zondagen is de jaarcoördinator de vaste docent van de ene klas; de klassendocent heeft de andere klas onder zijn hoede. De jaarcoördinator ontwerpt en coördineert door de week de weekendschool vakken en trekt inspirerende gastdocenten aan. Hij/zij zorgt dat gastdocenten hun les zo goed mogelijk kunnen uitvoeren en zorgt voor optimaal contact met de kinderen, ouders, vrijwilligers en partners. Ook voert de jaarcoördinator taken uit voor de ontwikkeling van vestiging Nijmegen.

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

  • Aansturen van de lessen op zondag.
  • Opzetten en vormgeven van vakken, bewaking van de kwaliteit van het onderwijsprogramma.
  • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten, stagiairs en vrijwilligers.
  • Vergroten en versterken van het netwerk, relatiemanagement.
  • Het monitoren van de ontwikkeling van de leerlingen binnen de jaargroep.
  • Evalueren van de lessen en verstrekken van onderzoeksgegevens aan Research en Development.
  • Samenwerken met Research & Development ten behoeve van de bewaking en ontwikkeling van het IMC Weekendschoolconcept.
  • Contact onderhouden met leerlingen, oud-leerlingen, ouders, vrijwilligers en partners .

Wat bieden wij jou?
Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

Je ontvangt een tijdelijk contract met een salaris ingeschaald in functiegroep C, startend op € 2.385 op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?
Je bent een organisator (HBO/academisch denkniveau) die vlot communiceert met verschillende doelgroepen. Je kunt snel schakelen tussen leerlingen, ouders, vrijwilligers en partners uit verschillende disciplines. Je bent in staat om jouw ideeën om te zetten in concrete stappen. Je wordt aangesproken op je eigen ondernemerschap, creativiteit en zelfstandigheid. Je werkt goed samen en levert een bijdrage aan je eigen vestiging net als aan andere afdelingen van IMC Weekendschool. Je bent bereid op zondagen te werken (behalve in de schoolvakanties) Je bent het liefst woonachtig in Nijmegen en/of je hebt een netwerk in Nijmegen.

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

Solliciteer!
Stuur dan jouw motivatie en CV vóór donderdag 16 augustus naar sollicitatie@weekendschool.nl.

Voor vragen kun je terecht bij Ilse Schaminee, bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag op 06 29553575 of per mail: ilse.schaminee@weekendschool.nl

Je hoort uiterlijk vrijdag 17 augustus of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit zal plaatsvinden in de week van 20 augustus. Daarna volgt kort daarop een assessment.

Ook in de rest van Nederland hebben we vacatures. Bekijk ze hier: www.imcweekendschool.nl/vacatures