020 – 280 17 00 EN

Vacature: Jaarcoördinator in Amsterdam (met Gedeeld Leiderschap)

11-10-2018

IMC Weekendschool zoekt in Amsterdam een nieuwe Jaarcoördinator met Gedeeld Leiderschap voor de nieuwe eerstejaars leerlingen.  De functie is de eerste drie maanden voor 28 uur zonder eindverantwoordelijkheid van bedrijfsvoering. Het is ons streven om de functie na 3 maanden op te schalen naar 32 uur als Jaarcoördinator met gedeelde eindverantwoordelijkheid voor de gehele vestiging (Gedeeld Leiderschap is incl. Fondsenwerving en HRM).

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts en bedrijven met elkaar te verbinden? Ben jij een gedreven onderwijsondernemer die onze vestiging helpt groeien? Sta jij sterk voor een grote groep leerlingen (10-14 jaar) en wil jij een lichting leerlingen drie jaar lang op zondagen begeleiden? En tot slot: lijkt het jou interessant om onderdeel te zijn van Gedeeld Leiderschap op deze vestiging? Wij horen graag jouw verhaal!

Over IMC Weekendschool

IMC Weekendschool biedt aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren. De weekendschool is begonnen in zogeheten achterstandswijken, maar wil model staan voor een onderwijsideaal voor alle jongeren.

De weekendschool biedt een driejarige opleiding voor jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis, het ontdekken van individuele interesses en de ontmoeting met bevlogen professionals. Op zondagen maken deze jongeren kennis met uiteenlopende vakgebieden uit de wereld van techniek, cultuur, maatschappij, zorg en het bedrijfsleven. Daarbij stimuleren we onze leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen. Elke les richten we zo in dat er momenten ontstaan die de leerlingen bijblijven, die hun horizon verbreden en hen de motivatie geven hun dromen na te jagen. Na het 3-jarig curriculum hebben de gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni-programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

Op de weekendschoolvestiging

Een weekendschoolvestiging heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep volgt drie jaar lang het programma en bestaat uit twee klassen van gemiddeld 20 leerlingen. Een nieuwe lichting wordt geworven op verschillende basisscholen (groep 7) in de wijk. Elke vestiging heeft een gedreven team van 3 Jaarcoördinatoren, 3 tot 6 klassendocenten en een alumni-coördinator. Wij dromen groots, zijn in ontwikkeling en zetten praktische stappen om onze doelen te bereiken. Wij verwachten van onze nieuwe collega hetzelfde.

Jaarcoördinator: 28 uur per week

Een Jaarcoördinator is verantwoordelijk voor zijn/haar jaargroep (40+ leerlingen verdeeld over twee klassen). De Jaarcoördinator ontwerpt en organiseert door de week de weekendschoolvakken en voert deze op zondag samen met de gastdocenten en een klassendocent uit. De Jaarcoördinator staat dus ook zelf als docent voor de klas en is verantwoordelijk voor het pedagogische klimaat. Zij/hij trekt inspirerende gastdocenten aan en zorgt voor optimaal contact met de leerlingen, vrijwilligers, ouders en partners. Ook voert de Jaarcoördinator taken uit voor de ontwikkeling van de vestiging; met name het uitbreiden en activeren van het vakinhoudelijke, sponsor- en alumni-netwerk.

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

  • Het werven van leerlingen voor de nieuwe lichting; contact onderhouden met basisscholen.
  • Aansturen van de lessen en leerlingen op zondag; beheersen van klassen- en leerklimaat.
  • Organiseren, vormgeven, uitvoeren en evalueren van vakken en lessen.
  • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten, stagiairs en vrijwilligers.
  • Actief gebruik en onderhoud van database (CRM) en andere informatiesystemen.
  • Bijdragen aan de ontwikkeling, kwaliteit en zichtbaarheid van de vestiging.
  • Versterken van het netwerk en uitvoeren van activiteiten op het gebied van pr en sponsorwerving.
  • Samenwerken met Conceptbegeleiding ten behoeve van de bewaking en ontwikkeling van het IMC Weekendschool concept.
  • Verstrekken onderzoeksgegevens aan Research & Development.

 

Gedeeld Leiderschap: 4 uur per week (na 3-6 maanden)

Werken met Gedeeld Leiderschap betekent dat elke Jaarcoördinator haar/zijn talenten inzet voor de vestiging. Met als doel om nog meer te leren en te groeien, efficiënt en effectief te werken en het werkplezier te vergroten. Geheel in lijn met wat we voor ogen hebben met onze leerlingen. Het Gedeeld Leiderschap houdt in dat je je bezig houdt met vestigingstaken/bedrijfsvoering (HRM, Relatiemanagement, Fondsenwerving, Financiën), die nuttig en noodzakelijk zijn om de vestiging draaiend te houden. Daarvoor krijg je 4 uur per week toebedeeld die in een hogere schaal worden vergoed.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en maatschappelijke mogelijkheden. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen. Zo maak jij het verschil voor jongeren in Amsterdam.

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, ingaand uiterlijk op 1 september 2018. Een salaris ingeschaald in functiegroep 3, startend op € 2.385 op basis van 40 uur. De 4 uur voor Gedeeld Leiderschap worden hoger ingeschaald.

Wat bied jij ons?

Je bent een organisator (HBO/Academisch denkniveau) die vlot communiceert met verschillende doelgroepen. Je kunt snel schakelen tussen leerlingen, vrijwilligers, ouders en bedrijven/organisaties uit verschillende disciplines. Je bent in staat om jouw ideeën om te zetten in concrete stappen. Je wordt aangesproken op je eigen ondernemerschap, creativiteit en zelfstandigheid. Je kan een hoge werkdruk goed aan en bent een kei in plannen en organiseren. Je bent in staat om leiding te geven aan een grote groep leerlingen. Je werkt goed samen en levert een bijdrage aan je eigen vestiging, zo ook aan andere afdelingen van IMC Weekendschool. Je bent bereid op zondagen te werken (behalve in de schoolvakanties). Je bent woont (het liefst) in Amsterdam en/of je hebt een netwerk in Amsterdam. Je bent bereid om je drie jaar lang aan een lichting te verbinden. En niet in de laatste plaats: je leert graag en hebt de wil en moed om onze organisatie op een hoger plan te tillen.

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

Solliciteer!

Stuur dan jouw motivatie en CV uiterlijk 24 oktober 2018 naar sollicitatie@weekendschool.nl

Voor vragen kun je terecht bij peoplemanager Gerrit Jan van Lonkhuyzen bereikbaar op 06-20059644 of per mail: gerritjan.vanlonkhuyzen@weekendschool.nl.

 

Procedure:

Op 26 oktober nodigen wij de kandidaten uit voor onze sollicitatieprocedure.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 31 oktober en 1 november.

Observatie en opdracht op een vestiging in Amsterdam is gepland op 4 november (houd deze voor de zekerheid alvast vrij).

 

Na 4 november maken wij ook onze keuze bekend en volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek.

 

Ook in de rest van Nederland hebben we vacatures. Bekijk ze hier: www.imcweekendschool.nl/vacatures