fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature: Jaarcoördinator met gedeeld leiderschap Groningen

23-04-2019

Spreek jij net zo makkelijk met de CEO van een miljoenenbedrijf over een potentiële samenwerking, als dat jij met leerlingen krabben uit de zee vist of een theatervoorstelling maakt?

IMC Weekendschool zoekt voor onze vestiging in een Groningen per 1 juli een bevlogen jaarcoördinator met gedeeld leiderschap (28-32 uur)

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld om je heen en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts en bedrijven met elkaar te verbinden? Ben jij een gedreven onderwijsondernemer die onze vestiging helpt groeien? Sta jij sterk voor een grote groep leerlingen? Wij horen graag jouw verhaal!

Wie zijn wij?

IMC Weekendschool biedt aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren tussen de 10-14 jaar. Wij bieden de leerlingen een driejarige opleiding gericht op ontmoetingen met bevlogen professionals en het ontdekken van individuele interesses. Op zondagen maken deze jongeren kennis met uiteenlopende vakgebieden uit de wereld van techniek, cultuur, maatschappij, zorg en het bedrijfsleven. Daarbij stimuleren we onze leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te ontdekken en te volgen.

Elke les richten we zo in dat er momenten ontstaan die de leerlingen bijblijven, die hun horizon verbreden en hen de motivatie geven hun dromen na te jagen. Na het 3-jarig curriculum hebben de gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni-programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

 

Hoe doen wij dit?

Een weekendschoolvestiging heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep volgt drie jaar lang het programma en bestaat uit twee klassen van gemiddeld 20 leerlingen. Een nieuwe lichting wordt geworven op verschillende basisscholen (groep 7). Elke vestiging heeft een gedreven team van 3 jaarcoördinatoren, 3 tot 6 klassendocenten en een alumni-coördinator. Wij dromen groots, zijn in ontwikkeling en zetten praktische stappen om onze doelen te bereiken. Wij verwachten van onze nieuwe collega hetzelfde.

 

Jaarcoördinator: 28 uur per week

je bent verantwoordelijk voor zijn/haar jaargroep (verdeeld over twee klassen). Je ontwerpt en organiseert door de week de weekendschoolvakken en voert deze op zondag samen met de gastdocenten en een team van twee klassendocenten, vaste vrijwilligers en stagiaires uit. Je bent verantwoordelijk voor het pedagogisch klimaat, trekt inspirerende gastdocenten aan en zorgt voor optimaal contact met de leerlingen, vrijwilligers, ouders en partners. Ook voert de jaarcoördinator met gedeeld leiderschap taken uit voor de ontwikkeling van de vestiging; met name het uitbreiden en activeren van het vakinhoudelijke, sponsor- en alumni-netwerk.

 

Gedeeld leiderschap: 4 uur per week

Als (gedeeld) vestigingsmanager ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van je vestiging. Je voert taken uit op het gebied van HR, fondsenwerving, alumninetwerk, PR, relatiebeheer en financiën.

 

Jouw taken op een rijtje:

 • Aansturen van de lessen en leerlingen op zondag.
 • Bewaken van klassen- en leerklimaat.
 • Organiseren, vormgeven, uitvoeren en evalueren van vakken en lessen.
 • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten, stagiairs en vrijwilligers.
 • Contact onderhouden met leerlingen, oud-leerlingen en ouders.
 • Actief gebruik en onderhoud van database (CRM) en andere informatiesystemen.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling, kwaliteit en zichtbaarheid van de vestiging.
 • Het werven van leerlingen voor de nieuwe lichting; contact onderhouden met basisscholen.
 • Samenwerken met andere landelijke vestigingen ten behoeve van de bewaking en de ontwikkeling van het Weekendschool concept.
 • Je bent (mede)verantwoordelijk voor de ontwikkeling van je vestiging en voert samen met 2 collega’s taken uit op het gebied van HR, fondsenwerving, alumni, PR en relatiebeheer.

 

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega’s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en maatschappelijke mogelijkheden. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen. Zo maak jij het verschil voor jongeren in Groningen.

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, ingaand op 1 juli 2019. Na gebleken geschiktheid zal deze na 2 jaar omgezet worden in een vast contract. Een salaris ingeschaald in functiegroep 3, startend op € 2.385 op basis van 40 uur. De 4 uur voor gedeeld leiderschap worden hoger ingeschaald met een startloon van € 3.102 op basis van 40 uur.

 

Wat bied jij ons?

 • Je bent een kei in fondsenwerven.
 • Je bent een organisator (HBO/Academisch denkniveau) die vlot communiceert met verschillende doelgroepen.
 • Je kunt snel schakelen tussen leerlingen, vrijwilligers, ouders en bedrijven/organisaties uit verschillende disciplines.
 • Je bent in staat om jouw ideeën om te zetten in concrete stappen.
 • Je wordt aangesproken op je eigen ondernemerschap, creativiteit en zelfstandigheid.
 • Je kan een hoge werkdruk goed aan en bent een kei in plannen en organiseren.
 • Je bent in staat om leiding te geven aan een grote groep leerlingen.
 • Je werkt goed samen en levert een bijdrage aan je eigen vestiging, zo ook aan andere afdelingen van IMC Weekendschool.
 • Je bent bereid op zondagen te werken (behalve in de schoolvakanties).
 • Het is een pré als je in Groningen woont en/of een netwerk hebt in Groningen.
 • Je bent bereid om je twee jaar lang aan een lichting te verbinden.
 • Je leert graag en hebt de wil en moed om onze organisatie naar een hoger plan te tillen.

 

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Solliciteer!

Stuur dan jouw motivatie en CV voor 26 april naar Daniëlle Boer danielle.boer@weekendschool.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Daniëlle via 0650409677 of kijken op onze website www.imcweekendschool.nl .

 

Procedure:

Op 29 april nodigen wij de kandidaten uit voor onze sollicitatieprocedure.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 30 april en 1 mei op ons kantoor in Groningen.

 

We vragen je in de ronde erna een schriftelijke opdracht met betrekking tot je functie uit te voeren.

Observatie op de vestiging in Groningen is gepland op zondag 12 mei of 19 mei.

 

Op 20 mei zal er een gesprek plaatsvinden op ons hoofdkantoor in Amsterdam.

 

Na het plaatsvinden van deze gesprekken zullen wij onze keuze kenbaar maken en zullen we een arbeidsvoorwaardengesprek plannen.

 

Naast deze vacature zijn er ook nog andere vacatures in heel Nederland bij Stichting IMC Weekendschool. Bekijk ze allemaal op https://www.imcweekendschool.nl/vacatures