fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature Klassencoördinator IMC on Tour, Amersfoort / Hilversum (0,3 fte)

11-07-2019

IMC on Tour is op zoek naar klassen-coördinatoren voor Amersfoort en Hilversum 0,3 FTE. In Amersfoort betreft het eventueel een gecombineerde functie.(12 uur zal zijn voor een reguliere on Tour groep op de Wereldwijzer in Amersfoort en 12 uur voor de pilot IMC Next, een groep 16 + nieuwkomers)

IMC on Tour
Wij bieden nieuwkomerskinderen (9-14 jaar) het hele taalklasjaar een dagdeel per week IMC Weekendschool onderwijs aan. Ze krijgen een serie weekendschoolvakken met gedreven gastdocenten uit allerlei werkvelden en betrokken alumni. Aangezien deze kinderen naast school helemaal niets hebben; geen sportclubjes, dansles of bijvoorbeeld muziek, gaan we in de schoolvakanties door en besluiten we het jaar met een Summer School. Juist voor deze doelgroep is het belangrijk dat er consistentie in een programma zit: Ze hebben vaak veel wisselingen in hun leven meegemaakt, en dus is het voor de effectiviteit van de lessen van groot belang dat er een duurzaam programma aangeboden kan worden waarbij een vaste klassencoördinator een band met de kinderen kan opbouwen. Op geselecteerde basisscholen bieden wij 3 uur per week weekendschoolonderwijs aan na de reguliere lesdag.

IMC Next
De doelstelling van IMC Next verschilt niet van IMC on Tour, maar betreft een iets oudere doelgroep, namelijk 16-plus. Daarbij komt dat vluchtelingen vanaf 16 jaar op dit moment tussen wal en schip vallen doordat de doorstroom naar vervolgonderwijs niet makkelijk is. Door deze jongeren perspectief te bieden en door het extra Nederlands wordt deze kloof verkleind.

De functie
De klassencoördinator is verantwoordelijk voor de uitvoering op de dag zelf, de voorbereiding en nabespreking met de gastdocenten en vrijwilligers, de opbouw van de programma’s en ondersteunt bij het strategisch netwerken. De klassencoördinator werkt hierbij nauw samen met de centrale projectleider en conceptontwikkelaar die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de lessen.

Deze functie wordt vanaf de taalschool, de Wereldwijzer in Amersfoort, na schooltijd op een doordeweekse dag uitgevoerd. Er zijn ook lessen en excursies tijdens de schoolvakanties.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Uitvoeren van vakken en lessen in samenwerking met gastdocenten (vrijwillige professionals)
  • Instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassenbegeleiders, alumni en vrijwilligers
  • Inhoud en werkvormen uit verschillende vakgebieden kunnen vertalen naar de leefwereld van kinderen tussen 10 en 14 jaar oud, waarbij rekening wordt gehouden met verschil in taalniveau
  • De kwaliteit van het onderwijsprogramma waarborgen volgens de principes van IMC Weekendschool
  • Ondersteunen bij de opbouw van een sponsor- en gastdocenten netwerk rondom de school
  • Evalueren van de lessen en verstrekken van gegevens aan de centrale weekendschool organisatie

 Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, ingaand per maart 2019, een salaris ingeschaald in functiegroep C, startend op € 2.385 op basis van 40 uur.

 Wat bied jij ons?

Je hebt aantoonbare ervaring met leerlingen van de leeftijd tussen 10-14 jaar en 16 + leerlingen,  affiniteit met de doelgroep en het weekendschoolconcept. Je bent relationeel sterk en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Hierdoor kun je goed schakelen tussen leerlingen, docenten en gastdocenten uit verschillende disciplines. Je bent ondernemend, creatief, zelfstandig, stressbestendig, flexibel, komt met nieuwe ideeën en stelt je open op.

 Interesse?

Stuur jouw motivatie voor 22 juli  2019 naar marieke.struijk@weekendschool.nl t.a.v. Marieke Struijk van Bergen.