020 – 280 17 00 EN

Vacature: Klassencoördinator IMC on Tour, Utrecht.

12-09-2018

 VACATURE: Klassencoördinator IMC on Tour Utrecht  0,3 FTE (12 uur)

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts en bedrijven met elkaar te verbinden? En sta jij sterk voor een grote groep niet-Nederlandstalige leerlingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

IMC on Tour
IMC on Tour biedt aanvullend onderwijs aan Nieuwkomerkinderen; jongeren die recent in Nederland zijn komen wonen en deelnemen aan internationale taalklas. De leerlingen krijgen lessen van bevlogen professionals (gastdocenten) die op vrijwillige basis komen vertellen over hun vak. De lessen zijn bedoeld om het zelfvertrouwen te vergroten, toekomstperspectieven te verbreden en hun binding met de Nederlandse samenleving te verstevigen. Op geselecteerde basisscholen bieden wij 3 uur per week weekendschoolonderwijs aan na de reguliere lesdag.

Aangezien deze kinderen naast school helemaal niets hebben; geen sportclubjes, dansles of bijvoorbeeld muziek, gaan we in de schoolvakanties door en besluiten we het jaar met een Summer School. Juist voor deze doelgroep is het belangrijk dat er consistentie in een programma zit: Ze hebben soms veel wisselingen in hun leven meegemaakt, en dus is het voor de effectiviteit van de lessen van groot belang dat er een duurzaam programma aangeboden kan worden waarbij een vaste klassencoördinator een band met de kinderen kan opbouwen.

De functie
Voor onze vestiging in Utrecht zijn we per direct op zoek naar een klassencoördinator. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de lesdagen, de voorbereiding en nabespreking met de gastdocenten en vrijwilligers, de opbouw van de programma’s en ondersteun je het strategisch netwerken. De klassencoördinator werkt hierbij nauw samen met de centrale projectleider en conceptontwikkelaar die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de lessen. De functie wordt vanaf de school in Utrecht, na schooltijd op een doordeweekse dag uitgevoerd. Er zijn ook lessen en excursies tijdens de schoolvakanties.

 Taken en verantwoordelijkheden

  • Uitvoeren van vakken en lessen in samenwerking met gastdocenten (vrijwillige professionals).
  • Instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassenbegeleiders, alumni en vrijwilligers
  • Inhoud en werkvormen uit verschillende vakgebieden kunnen vertalen naar de leefwereld van kinderen tussen 10 en 14 jaar oud, waarbij rekening wordt gehouden met verschil in taalniveau.
  • De kwaliteit van het onderwijsprogramma waarborgen volgens de principes van IMC Weekendschool.
  • Ondersteunen bij de opbouw van een sponsor- en gastdocenten netwerk rondom de school.
  • Evalueren van de lessen en verstrekken van gegevens aan de centrale weekendschool organisatie.


Wat bieden wij jou?
Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, ingaand per oktober/november 2018, een salaris ingeschaald in functiegroep C, startend op € 2.385 op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?
Je hebt aantoonbare ervaring met leerlingen van de leeftijd tussen 10-14 jaar, affiniteit met de doelgroep en het weekendschoolconcept. Je bent relationeel sterk en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Hierdoor kun je goed schakelen tussen leerlingen, docenten en gastdocenten uit verschillende disciplines. Je bent ondernemend, creatief, zelfstandig, stressbestendig, flexibel, komt met nieuwe ideeën en stelt je open op. 

Interesse?
Stuur jouw motivatie voor 1 oktober 2018 naar sollicitatie@weekendschool.nl t.a.v. Anouk Tijnagel.