fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature: Klassendocent Amsterdam West (8 uur)

05-06-2019

Opnieuw geopend! Vacature: Klassendocent Amsterdam West (8 uur) 

IMC Weekendschool Amsterdam West zoekt per 1 oktober 2019 een nieuwe klassendocent. Interesse in deze mooie uitdaging? Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 26 augustus 2019 naar stasja.vandroffelaar@weekendschool.nl.

Iets voor jou?

Vind jij het leuk om op zondag de docent te zijn van een klas leerlingen die de wereld en de maatschappelijke mogelijkheden daarin willen ontdekken? Stimuleer jij de leerlingen om vragen te stellen, samen te werken en nieuwe dingen te proberen? Sta jij pedagogisch sterk voor een dynamische groep? Heb jij les ervaring met jongeren 10-14 jaar oud uit Amsterdam, bij voorkeur in (Nieuw) West? Ben jij onze nieuwe klassendocent die zelfstandig en positief deze klas begeleidt t/m hun diploma? Kom dan ons team versterken!

IMC Weekendschool

Op IMC Weekendschool krijgen jongeren tussen 10 en 14 jaar (uit sociaaleconomische achterstandswijken) de kans om nu al meer te leren over later. Elke zondag krijgen leerlingen van IMC Weekendschool gastlessen en workshops van enthousiaste professionals over hun beroep. Leerlingen maken zo kennis met meer dan 15 vakgebieden als Journalistiek, Architectuur, Theater, Geneeskunde, Natuur, Techniek, Recht en Ondernemen. Tegelijkertijd werken ze aan vaardigheden, talenten en hun zelfvertrouwen. Deze leerlingen kunnen daardoor beter kiezen voor een opleiding of beroep en staan gemotiveerder in het leven. Het lesprogramma duurt bijna drie jaar. Er zijn in totaal 10 vestigingen in Nederland.

Vestiging Amsterdam West

Als klassendocent maak je deel uit van het vestigingsteam Amsterdam West. Je werkt op de zondag samen met een jaarcoördinator (en mede-docent) uit het team, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het lesprogramma. Jaarlijks start er een nieuwe groep van minimaal 45 leerlingen aan het programma, die verdeeld wordt over twee klassen. Leerlingen komen van meer dan 10 verschillende basisscholen. De lessen worden gegeven in Het Sieraad (Postjesweg 1). De vestiging heeft in totaal drie jaargroepen; elke jaargroep heeft dus een jaarcoördinator en een of twee klassendocenten. Aan alle medewerkers biedt IMC Weekendschool regelmatig intervisie en trainingen aan.

Functie-eisen

 • Je begrijpt het concept en de doelstellingen van IMC Weekendschool.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het zelfstandig begeleiden of lesgeven van een groep leerlingen in de leeftijd van 10-13 jaar.
 • Je kunt zelfstandig het lesprogramma uitvoeren en kan improviseren waar nodig.
 • Je bent communicatief sterk en hebt sterke pedagogische eigenschappen.
 • Je kunt vrijwilligers aansturen en instrueren.
 • Je bent alle leszondagen beschikbaar.

Taken & verantwoordelijkheden

 • Je werkt iedere zondag van 09:00 tot 16:00 (behalve tijdens de schoolvakanties).
 • Je bent op zondag de docent van maximaal 25 leerlingen in je eigen klas en bent samen met de jaarcoördinator verantwoordelijk voor de gehele jaargroep.
 • Je zorgt voor een veilige en positieve groepssfeer binnen je klas, in en rondom de leslocatie en op excursie. Je spreekt leerlingen aan op gewenst en ongewenst gedrag.
 • Je stuurt in de klas een team van vrijwilligers aan en ondersteunt de gastdocenten en begeleiders bij de uitvoering van de les.
 • Je stimuleert en verduidelijkt de communicatie tussen leerlingen en gastdocenten/begeleiders.
 • Je bereidt iedere les voor aan de hand van een verkregen dagprogramma en telefonisch contact met de jaarcoördinator.
 • Je schrijft na iedere les een dag evaluatie en vult elk half jaar een leerlingvolgsysteem in.
 • Je bent aanwezig bij 3 teamtrainingen/intervisiebijeenkomsten die door het jaar heen worden georganiseerd.

Interesse?

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk 26 augustus 2019 naar Stasja van Droffelaar: stasja.vandroffelaar@weekendschool.nl.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op  woensdag 4 en donderdag 5 september 2019. Een verplichte meeloopdag/lesopdracht in de klas op zondag 15 september zal onderdeel zijn van de sollicitatie. Hou alvast rekening met deze data in je agenda.

Je start 1 oktober 2019 en ontvangt per gewerkte zondag €86,70 bruto.

Kijk voor informatie op www.imcweekendschool.nl.

 

Ook in de rest van Nederland hebben we vacatures. Bekijk ze hier: www.imcweekendschool.nl/vacatures