020 – 280 17 00 EN

Vacature: Klassendocent IMC Weekendscholen Groningen

27-09-2017

Vacature: IMC Weekendschool Groningen zoekt klassendocenten (8 uur) Startdatum november 2017

Op IMC Weekendschool leren nieuwsgierige leerlingen over de wereld van later. Ben jij net zo nieuwsgierig naar jouw kwaliteiten, verschillende vakgebieden en de wereld om je heen als onze leerlingen en gastdocenten? Kan jij vanuit deze nieuwsgierigheid de ontmoeting tussen de leerlingen en gastdocenten begeleiden? Kom dan als klassendocent IMC Weekendschool versterken!

 

Over IMC Weekendschool

Op IMC Weekendschool ontmoeten jongeren van 10 tot 14 jaar inspirerende professionals in ervaringsgerichte lesprogramma’s. Van advocaten en architecten tot machinisten en musici. Elke zondag ervaren zij hoe deze professionals werken en mogen de leerlingen in hun schoenen staan. Hoe bereidt een chirurg zich voor op een urenlange operatie? Hoe bestuur je een hijskraan? Waar wordt een chef-kok blij van? En hoe gaat een rechtszaak in zijn werk? Op de weekendschool ontdekken leerlingen in drie jaar tijd hun eigen kwaliteiten en krijgen zij meer zelfvertrouwen. Hoe? Door nieuwsgierigheid, doorzettingskracht en eigen inbreng te stimuleren. Door te werken aan vaardigheden als je mening geven, presenteren en samenwerken. En ze door vele inspirerende ontmoetingen een rijk beeld van de samenleving te geven. Waarom? Zodat leerlingen van IMC Weekendschool bewuste keuzes kunnen maken voor studie en beroep op basis van hun eigen interesses en capaciteiten.

 

Taken & verantwoordelijkheden

  • Je werkt iedere zondag van 09:00 tot 16:00 (behalve tijdens de schoolvakanties).
  • Je bent op zondag de docent van maximaal 26 leerlingen in je eigen klas en bent samen met de jaarcoördinator verantwoordelijk voor de gehele jaargroep.
  • Je zorgt voor een veilige en positieve groepssfeer binnen je klas, in en rondom de leslocatie en op excursie. Je spreekt leerlingen aan op gewenst en ongewenst gedrag.
  • Je stuurt in de klas een team van vrijwilligers aan en ondersteunt/begeleid de gastdocenten en begeleiders bij de uitvoering van de les.
  • Je stimuleert en verduidelijkt de communicatie tussen leerlingen en gastdocenten/begeleiders.
  • Je bereidt iedere les voor aan de hand van een verkregen dagprogramma en telefonisch contact met de jaarcoördinator.
  • Je schrijft na iedere les een evaluatie en vult elk half jaar een leerlingvolgsysteem in.
  • Je vindt het belangrijk tijd te besteden aan je persoonlijke ontwikkelingen d.m.v. training en intervisie. En je bent daarom aanwezig bij 3 teamtrainingen die door het jaar heen worden georganiseerd.

Aanstelling vindt plaats op basis van een contract voor bepaalde tijd. Je krijgt per gewerkte zondag € 86,70 bruto betaald. De functies gaat in per november. Een meeloopdag op 15 oktober is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Benieuwd geworden naar ons? Wij ook naar jou!

Laat ons weten wie jij bent en wat jij komt toevoegen aan onze organisatie.

Kijk voor meer informatie ook op www.imcweekendschool.nl.

Stuur je motivatie met CV voor woensdag 11 oktober naar mark.devries@weekendschool.nl.

 

Ook in de rest van Nederland hebben we vacatures. Bekijk ze hier: www.imcweekendschool.nl/vacatures