fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature: Klassendocent in Rotterdam Zuid

06-11-2019

Ben jij net zo nieuwsgierig in verschillende vakgebieden en de wereld om je heen als onze leerlingen? Kan jij vanuit deze nieuwsgierigheid en eigen kwaliteiten de ontmoeting tussen de leerlingen en gastdocenten begeleiden? Kom dan als klassendocent IMC Weekendschool Rotterdam Zuid versterken!

Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Daarom laat IMC Weekendschool nieuwsgierige jongeren drie jaar lang kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. We richten onze lessen zo in, dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Dat worden ervaringen die bijblijven en de horizon verbreden. We stimuleren het lef van onze leerlingen en bieden hen een ijzersterk netwerk. Zo geven we hun de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn. 

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid heeft drie jaargroepen (groep 7 PO, groep 8 PO en klas 1 VO) en een oud-leerlingen groep die ieder schooljaar groeit. Iedere jaargroep bestaat uit één of twee klassen. Wij zoeken een klassendocent voor het eerste leerjaar (groep 7).

Taken & verantwoordelijkheden

  • Je werkt iedere zondag van +/- 09:00 tot 16:30 uur (behalve tijdens de schoolvakanties en feestdagen) voor een klas van maximaal 22 leerlingen per klas.
  • Je bereidt iedere les voor aan de hand van een verkregen dagprogramma inclusief telefonisch contact met de jaarcoördinator.
  • Je voert het door de jaarcoördinator georganiseerde lesprogramma zelfstandig uit.
  • Je stuurt in de klas een team van vrijwilligers aan en ondersteunt/begeleidt de gastdocenten en begeleiders bij de uitvoering van de les.
  • Je zorgt voor een veilige en positieve groepssfeer binnen je klas, in en rondom de leslocatie en op excursie.
  • Je spreekt leerlingen aan op gewenst en ongewenst gedrag.
  • Je houdt leerling ontwikkelgesprekken om de voortgang van leerlingen te monitoren.
  • Je schrijft na iedere les een evaluatie en vult elk half jaar een leerlingvolgsysteem in.
  • Je vindt het belangrijk tijd te besteden aan je persoonlijke ontwikkelingen d.m.v. training en intervisie. En je bent daarom aanwezig bij 3 teamtrainingen (dagdeel) die door het jaar heen worden georganiseerd.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Aanstelling vindt plaats op basis van jaarcontract, met uitzicht op een verlenging voor een bepaalde tijd. Je krijgt per gewerkte zondag € 86,70 bruto betaald. Een meeloop dag met opdracht op een zondag (24 november, 1 december of 8 december) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Wat bied jij ons?       

Je staat graag voor een groep en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je kunt zelfstandig een lesprogramma uitvoeren. Je beschikt over sterke pedagogische eigenschappen en je hebt oog voor alle leerlingen. Je kunt vrijwilligers aansturen en motiveren. Je bent niet bang om in te grijpen in de les en verduidelijkt de communicatie tussen leerlingen, gastdocenten en begeleiders. Je improviseert waar nodig is en raakt niet snel in paniek.

Verder begrijp jij het concept en doelstellingen van IMC Weekendschool als geen ander en heb je aantoonbare ervaring met het zelfstandig begeleiden van een groep leerlingen

Belangrijk

Voor de praktijk-ronde is handig zondag 24 november / 1 december / 8 december a.s. al vrij te houden.

Is dit jouw nieuwe bijbaan?

Sta je te springen om onze nieuwe klassendocent te worden? Stuur dan een goed verhaal

over waarom we jou moeten kiezen samen met jouw CV voor 19 november naar maite.prince@weekendschool.nl t.a.v. Maite Prince