fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature Klassendocent Rotterdam Zuid (8 u pw)

14-09-2020

Vind jij het ook zo tof om voor een groep leerlingen te staan die drie jaar lang elke zondag vrijwillig naar de weekendschool komen om les te krijgen van gastdocenten uit de meest uiteenlopende vakgebieden? En zie jij het voor je om deze nieuwsgierige groep leerlingen elke zondag mee op avontuur te nemen en een nieuwe wereld te laten ontdekken?

Kom dan als klassendocent IMC Weekendschool Rotterdam Zuid versterken!

Over IMC Weekendschool

Op IMC Weekendschool ontmoeten jongeren van 10 tot 14 jaar inspirerende professionals in ervaringsgerichte lesprogramma’s. Van advocaten en architecten tot dierenartsen en musici; elke zondag ervaren de leerlingen hoe deze professionals werken en mogen in hun schoenen staan. Hoe bereidt een chirurg zich voor op een urenlange operatie? Waar wordt een journalist blij van? En hoe gaat een rechtszaak in zijn werk?

De leerlingen ontdekken in drie jaar tijd hun eigen kwaliteiten en ontwikkelen meer zelfvertrouwen. Hoe we dat doen? Door nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en eigen inbreng te stimuleren. Door te werken aan vaardigheden als je mening geven, presenteren en samenwerken. En ze door vele inspirerende ontmoetingen een rijk beeld van de samenleving te geven. Waarom? Zodat de leerlingen bewuste keuzes kunnen maken voor studie en beroep op basis van hun eigen interesses en capaciteiten.

De vestiging

Een vestiging heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van 20-25 leerlingen. Op de zondagen werken wij in Rotterdam Zuid met een divers en gedreven team van 3 jaarcoördinatoren, 2 klassendocenten, een junior alumni-coördinator en 3 stagiaires.

Jouw werkzaamheden als klassendocent bij IMC Weekendschool:

 • Je bent op zondag docent van één klas en samen met de jaarcoördinator verantwoordelijk voor de gehele jaargroep
 • Je reflecteert op de lesprogramma’s, de leerlingen en je eigen functioneren
 • Je zorgt voor een veilige en positieve groepssfeer in de klas
 • Je stimuleert, motiveert en enthousiasmeert leerlingen en vrijwilligers
 • Je ondersteunt en begeleidt gastdocenten en begeleiders bij de uitvoering van de les
 • Je bereidt iedere les voor aan de hand van een verkregen dagprogramma
 • Je denkt actief mee over de invulling van het dagprogramma en ondersteunt de jaarcoördinator bij de administratieve handelingen

Wat bieden wij jou?

Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. Stichting IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen. Je start op 11 oktober en ontvangt een contract tot en met 14 februari 2021 voor 8 uur per week. Wanneer jij enthousiast bent over het werken bij onze stichting, willen we te zijner tijd graag kijken of je in aanmerking komt voor een verlenging van jouw contract, binnen één van onze programma’s. Het startsalaris is bruto €2072,- op basis van 40 uur.

Wie ben jij?

 • Je staat iedere zondag van 10.00 u tot 16.00 u paraat (behalve tijdens de schoolvakanties)
 • Je woont bij voorkeur in Rotterdam
 • Jij bent in staat om leiding te geven aan een groep leerlingen, bij voorkeur heb je hier al ervaring mee
 • En niet in de laatste plaats: je leert graag en bent gemotiveerd om het verschil te maken voor de kinderen in jouw klas!

Solliciteer!

Benieuwd geworden naar ons? Wij ook naar jou! Stuur jouw motivatie en CV zo snel mogelijk, maar uiterlijk 27 september naar Handenur Taspinar (handenur.taspinar@weekendschool.nl). Mocht je vragen hebben, kun je ook bij Handenur terecht.

Wanneer jij een interessant profiel hebt, plannen wij direct een gesprek met jou in en als dit klikt, vindt er een online assessment plaats. De data voor deze 2 onderdelen worden in overeenstemming met jou gepland.