fbpx
020 – 280 17 00 EN

Sluitingstermijn voorbij: Jaarcoördinator Rotterdam Delfshaven (0,8 fte)

10-06-2020

IMC Weekendschool zoekt per 1 augustus 2020 nieuwe collega’s! We zijn op zoek naar een bevlogen jaarcoördinator die enthousiast wordt van jongeren en lesgeven én meewerken aan de ontwikkeling van de vestiging.
Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts en bedrijven met elkaar te verbinden? Ben jij een gedreven onderwijsondernemer die onze vestiging helpt groeien? Sta jij sterk voor een grote groep leerlingen (10-14 jaar) en wil jij een lichting leerlingen op zondag begeleiden? Wij horen graag jouw verhaal!

Over IMC Weekendschool
IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van 10-14 jaar oud op plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Drie jaar lang laten we jongeren elke zondag kennismaken met enthousiaste professionals en hun vakgebieden. We bieden ze verbreding van hun horizon en de drive om voor hun dromen te gaan. De leerlingen ontdekken hun interesses, ontwikkelen vaardigheden en bouwen aan een ijzersterk netwerk. Na drie jaar hebben gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

Op de vestiging
Een weekendschoolvestiging heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep volgt drie jaar lang het programma en bestaat uit twee klassen van gemiddeld 20 leerlingen. Een nieuwe lichting wordt geworven op verschillende basisscholen (groep 7). Elke vestiging heeft een gedreven team van 3 jaarcoördinatoren, 6 klassendocenten en een alumni-coördinator. Wij dromen groots, zijn in ontwikkeling en zetten praktische stappen om onze doelen te bereiken. Wij verwachten van onze nieuwe collega hetzelfde.

Wij zoeken een jaarcoördinator voor de vestiging Rotterdam-Delfshaven.

Het betreft een vacature voor 32 uur per week.

De jaarcoördinator is verantwoordelijk voor zijn/haar jaargroep. De jaarcoördinator ontwerpt en organiseert door de week de weekendschoolvakken en voert deze op zondag samen met de gastdocenten en een klassendocent uit. Je trekt inspirerende gastdocenten aan en zorgt voor optimaal contact met de leerlingen, vrijwilligers, ouders en partners.

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:
• Aansturen van de lessen en leerlingen op zondag; beheersen van klassen-en leerklimaat.
• Organiseren, vormgeven, uitvoeren en evalueren van vakken en lessen.
• Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten, stagiaires en begeleiders.
• Contact onderhouden met leerlingen en ouders.
• Het werven van leerlingen voor de weekendschool.
• Actief gebruik en onderhoud van database (CRM) en andere informatiesystemen.
• Bijdragen aan de ontwikkeling, kwaliteit en zichtbaarheid van de vestiging.
• Bezig houden met de bedrijfsvoering van de vestiging (op het gebied van HRM, Relatiemanagement, Communicatie & Pr, Fondsenwerving of Financiën). Dit gebeurt in gedeeld leiderschap.

Wat bieden wij jou?
Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega’s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en maatschappelijke mogelijkheden. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

In eerste instantie ontvang je een contract, ingaand op 1 augustus 2020. Bij deze vestiging werkt men in gedeeld leiderschap en daar bedraagt het startsalaris € 2.537 op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?
Je bent een organisator (HBO/Academisch denkniveau) die vlot communiceert met verschillende doelgroepen. Je kunt snel schakelen tussen leerlingen, vrijwilligers, ouders en bedrijven/organisaties uit verschillende disciplines.

Je bent in staat om jouw ideeën om te zetten in concrete stappen. Je wordt aangesproken op je eigen ondernemerschap, creativiteit en zelfstandigheid. Je kan een hoge werkdruk goed aan en bent een kei in plannen en organiseren. Je bent in staat om leiding te geven aan een grote groep leerlingen. Je werkt goed samen en levert een bijdrage aan je eigen vestiging, zo ook aan andere afdelingen van IMC Weekendschool.

Je bent bereid op zondagen te werken (behalve in de schoolvakanties). Je woont (het liefst) in stad van de betreffende vestiging en/of je hebt een netwerk in deze stad. Je bent bereid om je aan een lichting te verbinden. En niet in de laatste plaats: je leert graag en hebt de wil en moed om onze organisatie naar een hoger plan te tillen. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

Je kunt niet meer solliciteren.

Voor vragen kun je terecht bij Ananda Reijnen (office manager), bereikbaar op 06-27064801 of stuur een e-mail naar: ananda.reijnen@weekendschool.nl.

Procedure:
• Eerst vindt een sollicitatiegesprek plaats
• Vervolgens wordt er een observatie en assessment op een vestiging in gepland
• Daarna maken wij onze keuze bekend en volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek
• In de laatste twee weken van augustus vindt een landelijk inwerktraject plaats.