fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature: Manager Fondsenwerving (0,8 fte)

07-04-2020

Stichting IMC Weekendschool is op zoek naar een Manager Fondsenwerving (0,8 fte)

Ben jij ambitieus? Wil je verschil maken voor jongeren in Nederland? Zie jij de grotere lijnen maar heb jij ook oog voor detail? Wil jij deel uitmaken van een enthousiast team met hart voor de doelgroep? Wellicht is deze functie dan iets voor jou! Bij Stichting IMC Weekendschool zijn wij opzoek naar een gedreven Manager Fondsenwerving.

Context
Stichting IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar die van huis uit niet altijd de mogelijkheid hebben om zich breed te oriënteren. Doel is jongeren steunen bij het verruimen van perspectieven, het versterken van zelfvertrouwen, het ontwikkelen van hun talenten en levensvaardigheden. De eerste IMC Weekendschool is in 1998 opgericht in Amsterdam Zuidoost. Momenteel zijn er 10 IMC Weekendscholen, 34 IMC Basis scholen in het reguliere onderwijs en 10 on Tour locaties voor nieuwkomerskinderen. De begroting beloopt 4,7 miljoen euro. IMC Weekendschool wordt mogelijk gemaakt door meer dan 175 bedrijven en fondsen. Naast de leslocaties bestaat de organisatie uit een actief alumninetwerk en de centrale organisatie. Er zijn ca. 76 FTE werkzaam.

De functie (0,8 FTE)
Bij IMC Weekendschool heerst een cultuur van verantwoordelijkheid krijgen, nemen en dragen. Wederzijds respect, vertrouwen en collegialiteit zijn onze uitgangspunten. We willen dat al onze mensen prettig, veilig en goed kunnen (samen)werken.

Onze medewerkers en vrijwilligers zijn ons kapitaal. Zij creëren het succes van de weekendschool. We laten ons leiden door de kwaliteiten van mensen de basis in het realiseren van onze ambities.
Als Manager Fondsenwerving ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de operationele, beleidsmatige, financiële en personele doelstellingen voor de nieuwe afdeling Fondsenwerving. Je geeft richting, ruimte en support aan de medewerkers, zodat zij de inkomsten uit de fondsenwerving kunnen maximaliseren bij bestaande en nieuwe donateurs. Je geeft hiërarchisch leiding aan team fondsenwerving, 7 FTE. De standplaats voor deze functie is het hoofdkantoor in Amsterdam.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende baan met veel afwisseling en vrijheid en hopelijk heel veel plezier en voldoening. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gezellige, gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Wat bied jij ons?
Je wilt een steentje bijdragen aan deze maatschappij, hebt affiniteit met de doelgroep en het weekendschoolconcept. Je creëert de randvoorwaarden voor collega’s en stimuleert hen tot het behalen van maximale resultaten en je vertoont voorbeeldgedrag. Als manager heb je een energieke uitstraling en heb je het vermogen om strategieën te ontwikkelen en te vertalen naar concrete resultaten. Je bent continue op zoek naar verbetering en vernieuwing van fondsenwering.
Je hebt een commerciële instelling, bent ondernemend, resultaat gedreven, een echte teamplayer en levert een bijdrage aan de hele weekendschool. Daarnaast heb je aantoonbare kennis en ervaring met traditionele en innovatieve manieren van fondsenwerving.

Taken en verantwoordelijkheden
–  Fondsenwervingsbeleid ontwikkelen en uitvoeren
–  Aanspreekpunt en contactpersoon voor relevante externe relaties
–  Signaleert voor de organisatie relevante maatschappelijke en politieke trends, ontwikkelingen en vertaalt deze naar kansen en bedreigingen voor de organisatie.
–  Levert een bijdrage aan het beleid van de organisatie. Doet voorstellen in de vorm van uitgewerkte plannen, die gericht zijn op verbetering van de kwaliteit en de prestatie van de organisatie en haar doelstellingen
–  Hiërarchisch leiding geven aan de afdeling Fondsenwerving
–  Focus op kwaliteitsverbetering van de afdeling.

Specifiek vragen wij
–  HBO+ werk- en denkniveau in een commerciële richting
–  Kennis van het toegewezen werkgebied, fondsenwerving en marketing – Kennis op het gebied van organiseren, leidinggeven en beleid maken. – Kennis van en inzicht in de maatschappelijke vragen en de stand van zaken op het gebied van voor de organisatie relevante factoren.
–  Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
–  Vaardig in het onderhouden van (externe) contacten op diverse niveaus.

Salarisindicatie
Het startsalaris is € 3.584 op basis van 40 uur. In eerste instantie ontvang je een jaarcontract.
Herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer!
Stuur dan jouw sollicitatiebrief voorzien van CV vóór 1 mei 2020 naar sollicitatie@weekendschool.nl t.a.v. Marion Idema – Weijman.