020 – 280 17 00 EN

Vacature: Project Medewerker IMCoach (16 uur)

21-01-2019

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde leerlingen (10-14 jaar). De weekendschool biedt een driejarige opleiding gegeven door bevlogen professionals en gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. Op de zondag maken de leerlingen kennis met uiteenlopende vakgebieden uit de wereld van techniek, cultuur, maatschappij, zorg en het bedrijfsleven. Na deze drie jaar hebben gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

IMCoach is een nieuw project binnen IMC Weekendschool. Het is een programma dat jongeren tussen 14 en 30 jaar in het kader van de maatschappelijke diensttijd bij de weekendschool kunnen doen. Binnen IMCoach doen jongeren vrijwilligerswerk o.a. als coach, huiswerkbegeleider, CITO trainer en begeleider in de weekendschoolklas. De jongeren kunnen actief zijn binnen de tien IMC Weekendschool vestigingen, bij IMC Basis en IMC On Tour. Na het succesvol doorlopen van de maatschappelijke diensttijd als IMCoach ontvangen de deelnemers van projectpartner Cinop een Europass Certificate, een door Europese werkgevers erkend bewijs van vrijwilligerswerk. Dit project versterkt en verrijkt zowel de deelnemende jongeren als de (oud-)leerlingen van IMC Weekendschool.

De functie
Wij zoeken een project medewerker IMCoach die ernaar uitkijkt om dit iniatief vanaf het begin op te bouwen en tot een groot succes te brengen. Samen met de project coördinator IMCoach ben je verantwoordelijk voor de werving, intakes, begeleiding en plaatsing van de deelnemende jongeren.
Daarnaast ondersteun je vanuit het hoofdkantoor de vestigingen bij het vormgeven en coördineren van de werkzaamheden. Ook onderhoud je contact met partners binnen dit project, zoals Cinop en onderwijsinstellingen.

Omdat IMCoach een nieuw project is vinden wij het belangrijk dat de project medewerker flexibel is en ervoor open staat om samen met de project coördinator deze functie precieze invulling te geven.

De looptijd van IMCoach is 18 maanden en gaat in op 1 maart 2019.

Wat bieden wij jou?
Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en maatschappelijke mogelijkheden. Het salaris is ingeschaald in functiegroep C, startend op € 2.385 op basis van 40 uur en afhankelijk van ervaring.

Wat bied jij ons?

  • Je bent een organisator en weet van aanpakken
  • Je hebt een pro-actieve houding en kan zelfstandig werken
  • Je bent communicatief sterk: zowel mondeling als schriftelijk
  • Je werkt graag actief samen in een klein team
  • Je bent behendig in het gebruik van social media en op de hoogte van trends en ontwikkelingen op dit gebied
  • Je hebt affiniteit met jongeren vanaf 14 jaar
  • HBO/WO werk- en denkniveau

Standplaats en beschikbaarheid
De functie gaat in per 1 maart 2019. De standplaats voor deze functie is het hoofdkantoor van IMC Weekendschool in Amsterdam. Hier ben je twee werkdagen (in overleg) aanwezig.

Procedure
Stuur jouw motivatiebrief en CV uiterlijk donderdag 14 februari naar: maaike.vangestel@weekendschool.nl

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 18 februari en dinsdag 19 februari 2019 op het hoofdkantoor in Amsterdam.

Voor vragen kun je terecht bij Maaike van Gestel (06-50254069) en Nienke van den Hoek (06-21221206 / nienke.vandenhoek@weekendschool.nl ).