fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature: Recruiter (0,7 fte)

22-05-2019

Ben jij iemand die kansen ziet voor mensen in hun carrière? Help jij IMC Weekendschool met uitbreiding van een enthousiast, toegewijd en divers personeelsbestand? En zoek je bovendien een werkgever waar je je volop kan ontwikkelen? Dan is deze vacature iets voor jou.

Als Recruiter zorg jij voor de zichtbaarheid van Stichting IMC Weekendschool via de juiste kanalen bij de juiste doelgroepen. Je bent het aanspreekpunt voor de te vervullen vacatures binnen alle onderdelen. Je doet een voorselectie op basis van brieven en verzorgt een eerste screening, opdat de leidinggevenden van alle afdelingen aan de juiste kandidaten worden gekoppeld. Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen van de (diverse) sollicitatiecommissies en het coördineren van de sollicitatieprocedures.

Wat drijft mensen om te werken? Waar lopen ze warm voor? Waar zijn ze goed in? Als Recruiter bij IMC Weekendschool spreek je elke dag met mensen die dolgraag willen werken aan onderwijsvernieuwing. Je werkt aan het zichtbaar maken van de kansen bij IMC Weekendschool voor de volgende generatie medewerkers op HBO’s, universiteiten, in ons eigen alumninetwerk, en elders. Je werkt samen met de HR verantwoordelijken van de afdelingen en rapporteert aan de Directeur Operationele Zaken. De standplaats voor deze functie is het hoofdkantoor in Amsterdam, waarbij je bereid bent om te reizen tussen de locaties.

Context
Stichting IMC Weekendschool biedt aanvullend onderwijs aan gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit de armste wijken in Nederland. Doel is jongeren te steunen bij het verruimen van hun perspectieven, het versterken van hun zelfvertrouwen en het ontwikkelen van hun talenten. IMC Weekendschool is in 1998 opgericht in Amsterdam Zuidoost. Momenteel zijn er tien IMC Weekendscholen in zeven steden; 21 IMC Basis scholen in het reguliere onderwijs, en tien IMC on Tour locaties voor nieuwkomerskinderen. IMC Weekendschool wordt mogelijk gemaakt door meer dan honderd bedrijven en fondsen. Naast de leslocaties heeft de organisatie een actief alumninetwerk en centrale afdeling. Er werken ca. 64 FTE bij IMC Weekendschool.

Taken en verantwoordelijkheden
· Verantwoordelijk voor het werven van nieuwe medewerkers in diverse rollen
· Werven in diverse netwerken, via creatieve wervingsmethodes
· Afstemmen met leidinggevenden
· Schrijven en plaatsen van vacatureteksten
· Samenstellen (diverse) sollicitatiecommissies
· Coördineren van sollicitatieprocedures
· Eerste screening sollicitanten
· A tot Z communicatie met kandidaten
· Opstellen contracten en overdracht naar HR administratie

Competenties en werkervaring
· Enthousiasme voor de weekendschool en voor de doelgroep
· HBO werk- en denkniveau, aantoonbaar door een afgeronde HRM-opleiding
· 2 tot 4 jaar werkervaring in gelijksoortige functie
· Benadert kandidaten met aanstekelijk enthousiasme voor hun mogelijkheden bij de weekendschool
· Zelfstandig en in teamverband kunnen werken
· Proactief, oplossingsgericht en hands-on kunnen werken
· Goede communicatieve vaardigheden en een goed inlevingsvermogen
· Organisatorisch talent en stressbestendigheid
· Administratief sterk
· Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
· Gevorderde gebruiker van Microsoft Office

Salarisindicatie
Wij bieden een informele, gezellige werksfeer in een dynamische snel groeiende organisatie met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We bieden mooie secundaire arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden. Het salaris is ingeschaald in de functiegroep C, bruto startsalaris € 2.385 per maand op basis van 40 uur per week (jaarsalaris op fulltime basis is € 30.910, inclusief vakantiegeld).

Herken je jezelf in dit profiel? Solliciteren kan door je motivatie en CV te sturen aan sollicitatie@weekendschool.nl, ter attentie van Marion Weijman. Sluitingstermijn voor deze vacature is zondag 16 juni.