fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature: Jaarcoördinator IMC Weekendschool Rotterdam Zuid

10-09-2019

Regel jij een dokter, sterrenkundige of lasser als gastdocent voor de klas? Of zorg jij er juist voor dat de leerlingen samen met jou ervaren hoe het is om te werken in de rechtbank, bij de lokale omroep of in het theater? IMC Weekendschool Rotterdam zoekt een gedreven organisator die de vestiging helpt groeien.

Over IMC Weekendschool
Stichting IMC Weekendschool is een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing. Bij  IMC Weekendschool vinden we het belangrijk dat jongeren geïnformeerd en gemotiveerd in het leven staan. Daarom bieden we aanvullend onderwijs voor enthousiaste, gemotiveerde jongeren vanaf groep 7. Met name in die wijken waar we het hardst nodig zijn. Zodat ook zij voldoende uitgerust zijn om later hun eigen plek in de maatschappij in te kunnen nemen.

De leerlingen maken kennis met uiteenlopende vakken uit de wereld van techniek, cultuur, kunst, maatschappij, zorg en het bedrijfsleven. In drie jaar tijd ontmoeten onze leerlingen meer dan 200 inspirerende vakexperts (gastdocenten). En stimuleren we de leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen. We brengen hen de vaardigheden bij die helpen hun doelen te bereiken. Elke les richten we zo in dat er momenten zijn die de leerlingen bijblijven, die hun horizon verbreden en hen de drive geven om hun dromen na te jagen.

Na drie jaar krijgen de leerlingen hun weekendschooldiploma en worden ze lid van het IMC Alumni netwerk. IMC Alumni biedt een programma met een inspirerend vervolgaanbod waaronder onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

Rotterdam Zuid

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid telt drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van ongeveer max. 26 leerlingen. We zijn op zoek naar een jaarcoördinator die start met onze jongste jaargroep; leerlingen uit groep 7 van de basisschool. Je bouwt een band op met de leerlingen en groeit het hele curriculum met ze mee. In Rotterdam Zuid werken wij met een jong en gedreven team. We dromen groot, zijn volop in ontwikkeling en zetten praktische stappen om onze doelen te bereiken.

Jaarcoördinator: 28 – 32 uur per week. 

Als jaarcoördinator ben je een spin in het web, een duizendpoot met een groot hart voor kinderen. Je bent primair verantwoordelijk voor je eigen jaargroep, die bestaat uit twee klassen. Door de week ontwerp en coördineer je de weekendschoolvakken in samenwerking met het team. Op zondag sta je voor de groep en voer je, samen met de gastdocenten en een klassendocent, de lessen uit. Je trekt inspirerende gastdocenten aan en zorgt voor optimaal contact met de kinderen, ouders, vrijwilligers en partners. Daarnaast voer je als jaarcoördinator een aantal ondersteunende taken uit voor de ontwikkeling van IMC Weekendschool Rotterdam. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld Communicatie & PR, Relatiemanagement of bijvoorbeeld HR taken. Ook ondersteun je in de fondsenwerving voor de vestiging, bijvoorbeeld door bij een relatie een presentatie te houden over IMC Weekendschool. Uiteraard stellen we je portefeuille in onderling overleg vast.

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden: 

  • Het organiseren en coördineren van een lesprogramma dat op zondag wordt uitgevoerd, ongeveer 30 leszondagen per schooljaar.
  • Contact onderhouden met leerlingen, oud-leerlingen, ouders, vrijwilligers en partners
  • Bewaken van de kwaliteit van het onderwijsprogramma.
  • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten, stagiairs en vrijwilligers.
  • Het aansturen van een klassendocent die op zondag hetzelfde lesprogramma uitvoert.
  • Het monitoren van de ontwikkeling van de leerlingen binnen de jaargroep.
  • Evalueren van de lessen en verstrekken van onderzoeksgegevens aan Research en Development.
  • Vestigingsbrede fondsenwerving en PR & Communicatie.

 

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en maatschappelijke mogelijkheden. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract. De functie is ingeschaald in functiegroep 3, startend vanaf € 2.385 op basis van 40 uur.

 

Wat bied jij ons?

Je bent een organisator (HBO/ academisch denkniveau) die vlot communiceert met verschillende doelgroepen. Je kunt snel schakelen tussen leerlingen, ouders, vrijwilligers en partners uit verschillende disciplinesJe bent in staat om jouw ideeën om te zetten in concrete stappen Je voelt je als een vis in het water in of voor de klas.  Je hebt feeling met gemotiveerde jongeren uit sociaaleconomische achterstandswijken. Je werk bestaat voor twee derde uit organiseren. Je hebt overzicht, raakt niet snel in de stress, bent goed in het organiseren van meerdere activiteiten tegelijkertijd. Je wordt aangesproken op je eigen ondernemerschap, creativiteit en zelfstandigheid. Je bent bereid op zondagen te werken (behalve in de schoolvakanties). Je bent woonachtig in Rotterdam. Het hebben van een netwerk in Rotterdam is een pre. En niet in de laatste plaats: je leert graag en hebt de wil en moed om onze organisatie op een hoger plan te tillen. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Dan maken we heel graag kennis met je.

 

Solliciteer!

Stuur je motivatie en CV voor 29 september 2019 naar maite.prince@weekendschool.nl.