fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacature: Senior P&O Adviseur (0,8 fte)

08-04-2020

Stichting IMC Weekendschool zoekt ervaren P&O adviseur (0,8 fte)
Ben jij ambitieus, hands-on en weet je van aanpakken? Wil je verschil maken voor jongeren in Nederland? Ben jij een ervaren en sensitieve P&O adviseur, met kennis van de belangrijkste HR processen in een hard groeiende organisatie? Iemand die op de hoogte is van de laatste wet- en regelgeving en graag ten dienste staat van de organisatie en haar medewerkers? Wil jij deel uitmaken van een enthousiast team met hart voor de doelgroep? En werk je graag samen met de directe collega’s van officemanagement, het team waaraan je direct leiding geeft? Dan is deze functie echt iets voor jou.

Context

Stichting IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar die van huis uit niet altijd de mogelijkheid hebben om zicht breed te oriënteren. Doel is jongeren steunen bij het verruimen van perspectieven, het versterken van zelfvertrouwen, het ontwikkelen van hun talenten en levensvaardigheden. De eerste IMC Weekendschool is in 1998 opgericht in Amsterdam Zuidoost. Momenteel zijn er 10 IMC Weekendscholen, 34 IMC Basis scholen in het reguliere onderwijs en 10 on Tour locaties voor nieuwkomerskinderen. De begroting beloopt 4,8 miljoen euro. IMC Weekendschool wordt mogelijk gemaakt door meer dan 200 bedrijven en fondsen. Naast de leslocaties bestaat de organisatie uit een actief alumninetwerk en de centrale organisatie. Er zijn ca. 165 medewerkers (80 FTE) werkzaam.

De functie (0,8 FTE)

Bij IMC Weekendschool heerst een cultuur van verantwoordelijkheid krijgen, nemen en dragen. Wederzijds respect, vertrouwen en collegialiteit zijn onze uitgangspunten. We willen dat al onze mensen prettig, veilig en goed kunnen (samen)werken.

Onze medewerkers en vrijwilligers zijn ons kapitaal. Zij creëren het succes van de weekendschool. We laten ons leiden door de kwaliteiten van mensen, dit is de basis voor het realiseren van onze ambities. De P&O adviseur speelt hierin een belangrijke rol. Hij/zij is onderdeel van de centrale weekendschool en werkt nauw samen met de directie, het Management Team, de conceptbegeleiders en het office management.

Samen met de collega’s van het Office Management team levert hij/zij een actieve bijdrage aan de doelstellingen van IMC Weekendschool. De P&O adviseur coördineert het voorbereiden, ontwikkelen, implementeren, evalueren en verbeteren van het HR beleid en de arbeidsvoorwaarden, binnen de wettelijke eisen en ondersteunend aan de waarden, de missie en de cultuur van de stichting. Daarin houdt hij/zij rekening met in- en externe ontwikkelingen in- en buiten de sector. De P&O adviseur is teamleider van het Office Management team en bewaakt een effectief onboarding programma. Tevens zorgt hij/zij er voor dat de weekendschool over instrumenten en processen beschikt die bijdragen aan een prettige en duurzame manier van werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een talentanalyse en professionele ontwikkeling.

Als Teamleider draagt de P&O adviseur – samen met de teamleden – bij aan de continuïteit van de afdeling en geeft hiertoe hiërarchisch leiding aan vier medewerkers. Bij people days en in groepsgesprekken treedt hij/zij op als facilitator. De P&O adviseur rapporteert aan de Directeur operationele zaken. De standplaats voor deze functie is het hoofdkantoor in Amsterdam.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid en hopelijk heel veel plezier en voldoening. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gezellige, gedreven collega’s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Wat bied jij ons?

Je wilt een steentje bijdragen aan deze maatschappij, hebt affiniteit met de doelgroep en het weekendschoolconcept. Je creëert de randvoorwaarden voor collega’s zodat zij optimaal hun werk kunnen doen. Je vertoont voorbeeldgedrag door actief te luisteren, objectief te blijven en vragen te stellen. Je beargumenteert standpunten tactvol, op een heldere, krachtige wijze en speelt hierbij in op de standpunten van de ander.

Je bent een échte teamplayer en levert een bijdrage aan de gehele weekendschool.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Personeelsbeleid mede ontwikkelen en uitvoeren
 • Aanspreekpunt voor en ondersteuning van directie / MT leden bij allerhande personeelsaangelegenheden zoals, werving en selectieprocedures, personeelshandboek en de arbeidsvoorwaardenregeling, functionerings- en beoordelingsgesprekken en talent management
 • Hiërarchisch leiding geven aan team office management
 • Focus op kwaliteitsverbetering bij alle HR processen
 • Aanspreekpunt en contactpersoon voor relevante externe relaties
 • Organiseert het onboarding traject voor alle medewerkers van de Stichting

Specifiek vragen wij

 • HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur richting Personeel en Arbeid).
 • Minimaal 5 jaar ervaring als P&O adviseur
 • Kennis van het HR vakgebied en relevante wet- en regelgeving, procedures en processen.
 • Kennis van en inzicht in de doelgroep en ontwikkelingen in de maatschappij.
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Vaardigheid in het adviseren.
 • Vaardigheid in het onderhouden van contacten op diverse niveaus.

Salarisindicatie

Het startsalaris is € 3.102 op basis van 40 uur. In eerste instantie ontvang je een jaarcontract.

Herken je jezelf in dit profiel?

Solliciteer!

Stuur dan jouw sollicitatiebrief vóór 1 mei 2020 – voorzien van motivatie en CV – naar sollicitatie@weekendschool.nl t.a.v. Marion Idema – Weijman.