fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacatures: Coördinator gezocht voor IMC Basis – Roermond (0,4 fte)

23-07-2020

 

IMC Basis zoekt per 15 september 2020 nieuwe collega’s! We zijn op zoek naar een bevlogen coördinator die enthousiast worden van jongeren én meewerken aan de ontwikkeling van de betreffende locatie.

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts en bedrijven met elkaar te verbinden? Ben jij een gedreven onderwijsondernemer die onze locatie helpt groeien? Sta jij sterk voor een grote groep leerlingen (groep 7 en 8 leerlingen) Wij horen graag jouw verhaal!

Vacatures:

Wij zoeken een coördinator voor Roermond (16 uur per week) op basisschool de Kasteeltuin.

De Coördinator IMC Basis organiseert de werving, instructie en begeleiding van de gastdocenten, de voorbereiding en de uitvoer van de lessen op een basisschool. Hij/zij waarborgt de kwaliteit van het onderwijsprogramma volgens het concept van IMC Basis.

Over IMC Basis

IMC Basis biedt een tweejarige opleiding 3 uur per week onder schooltijd aan jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. De leerlingen maken kennis met uiteenlopende vakken uit de wereld van techniek, cultuur, kunst, maatschappij, zorg en het bedrijfsleven. In twee jaar tijd maken ze kennis met bevlogen professionals. Daarbij stimuleren we de leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengen we hen de vaardigheden bij die helpen hun doelen te bereiken. Elke les richten we zo in dat er momenten zijn die de leerlingen bijblijven, die hun horizon verbreden en hen de drive geven om voor hun dromen te gaan. IMC Basis heeft als centrale doelstelling dat jongeren geïnformeerd en gemotiveerd in het leven staan.

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

 • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten en vrijwilligers
 • Een goed opgebouwd dagprogramma met vakdoelen en lesdoelen opstellen
 • Gedegen voorbereiden met de gastdocenten
 • Aansturen van de lessen (over meerdere klassen)
 • Evalueren van de lessen en verstrekken van gegevens aan het centrale IMC Basis team
 • Registreren van gastdocentgegevens in de centrale database
 • Op- en uitbouwen van een sponsor- en gastdocentennetwerk rondom de school
 • Het zichtbaar maken van (de impact van) IMC Basis in en buiten de school
 • Samenwerken met het centrale IMC Basisteam inzake bewaking en ontwikkeling van het concept.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega’s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en maatschappelijke mogelijkheden. IMC Basis ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, ingaand op 15 september 2020 en een salaris startend op €2.444,- bruto op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?

Je bent een organisator (HBO/Academisch denkniveau) die vlot communiceert met verschillende doelgroepen. Je kunt snel schakelen tussen leerlingen, vrijwilligers, ouders en bedrijven/organisaties uit verschillende disciplines.

Je bent in staat om jouw ideeën om te zetten in concrete stappen. Je wordt aangesproken op je eigen ondernemerschap, creativiteit en zelfstandigheid. Je kan een hoge werkdruk goed aan en bent een kei in plannen en organiseren. Je bent in staat om leiding te geven aan een grote groep leerlingen en gastdocenten. Je werkt goed samen en levert een bijdrage aan je eigen locatie, zo ook aan andere afdelingen van de Stichting.

Je woont (het liefst) in de gemeente van de betreffende locatie en/of je hebt een netwerk in deze gemeente. En niet in de laatste plaats: je leert graag en hebt de wil en moed om onze organisatie naar een hoger plan te tillen. Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

Solliciteer!

Stuur dan jouw motivatie en CV uiterlijk 15 augustus 2020 naar sollicitatie@imcbasis.nl. Vermeld in je sollicitatie en e-mail duidelijk de naam van de vestiging waarop je solliciteert.

Voor vragen kun je terecht bij Stephan Raab bereikbaar op 06-27525225 (ma-do) of stuur een e-mail naar: sollicitatie@imcbasis.nl

Procedure:

 • Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 34 en week 35
 • Vervolgens krijg je een opdracht en een tweede gesprek met de directeur op de basisschool.
 • Daarna maken wij onze keuze bekend en volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek.

Naast deze vacature zijn er geregeld andere vacatures in heel Nederland bij Stichting IMC Weekendschool; IMC Weekendschool, IMC Basis, IMC on Tour en IMC Alumni. Bekijk ze allemaal op www.imcbasis.nl/vacatures