fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacatures: Fondsenwerver / Kwartiermaker (0,7 fte)

02-07-2020

Ben jij gedreven om het verschil te maken voor jongeren in Nederland? Ben je een netwerker en weet je zeker dat jij partners kan enthousiasmeren om samen te bouwen aan kansengelijkheid? Zie jij de grotere lijnen maar heb jij ook oog voor detail? En vind je het belangrijk om te werken in een dynamisch en creatief team met hart voor onze doelgroep? Dan is deze functie echt iets voor jou.

Regionale Fondsenwerver / Kwartiermaker
regio Zuid/Zuid-West Nederland en regio Oost Nederland (28 uur)

Bij Stichting IMC Weekendschool zijn wij opzoek naar twee gedreven Fondsenwervers / Kwartiermakers. Ben jij gedreven om het verschil te maken voor jongeren in Nederland? Ben je een netwerker en weet je zeker dat jij partners kan enthousiasmeren om samen te bouwen aan kansengelijkheid? Zie jij de grotere lijnen maar heb jij ook oog voor detail? En vind je het belangrijk om te werken in een dynamisch en creatief team met hart voor onze doelgroep? Dan is deze functie echt iets voor jou.

Context

Stichting IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit de armste wijken in Nederland. Doel is jongeren steunen bij het verruimen van perspectieven, het versterken van zelfvertrouwen, het ontwikkelen van hun talenten en levensvaardigheden. De eerste IMC Weekendschool is in 1998 opgericht in Amsterdam Zuidoost. Momenteel zijn er 10 IMC Weekendscholen, 34 IMC Basis scholen in het reguliere onderwijs en 10 on Tour locaties voor nieuwkomerskinderen. De begroting beloopt 4,7 miljoen euro. IMC Weekendschool wordt mogelijk gemaakt door meer dan 175 bedrijven en fondsen. Naast de leslocaties bestaat de organisatie uit een actief alumninetwerk en de centrale organisatie. Er zijn ca. 76 FTE werkzaam. Het hoofdkantoor zit in Amsterdam.

Stichting IMC Weekendschool heeft de ambitie om door te groeien en daar speelt de afdeling fondsenwerving een belangrijke rol in. De afdeling zit in een transitiefase waarin we een grote professionaliseringsslag maken. Vanaf schooljaar 2020-2021 gaan wij daartoe met regionale fondsenwervers werken.

De functie

Bij IMC Weekendschool heerst een cultuur van verantwoordelijkheid krijgen, nemen en dragen. Wederzijds respect, vertrouwen en collegialiteit zijn onze uitgangspunten. We willen dat al onze mensen prettig, veilig en goed kunnen (samen)werken. Onze medewerkers en vrijwilligers zijn ons kapitaal. Zij creëren het succes van de weekendschool.

Als fondsenwerver maak je deel uit van het team Fondsenwerving. Samen met de andere fondsenwervers, de Manager Fondsenwerving, de collega’s binnen de programma’s en de directie ben je verantwoordelijk voor relatiemanagement en het werven van partners. De afdeling fondsenwerving is onderdeel van de centrale weekendschool organisatie. Als fondsenwerver werk je nauw samen met de directie, Managers van de programma’s, alumniambassadeurs en de backoffice.

De Fondsenwerver voert onder leiding van en in samenwerking met de Manager Fondsenwerving activiteiten uit. Deze activiteiten leiden tot structurele financiering en een sterke financiële basis voor de verschillende organisatieonderdelen van Stichting IMC Weekendschool. De Fondsenwerver onderzoekt nieuwe mogelijkheden en ondersteunt fondsenwervende activiteiten, voornamelijk gericht op bedrijven, fondsen, gemeenten en particuliere donateurs. Daarnaast schrijft de Fondsenwerver aanvragen en evaluaties. Er is een grote mate van vrijheid om met eigen creativiteit binnen de visie van Stichting IMC Weekendschool verder te bouwen aan een gezonde financiële basis.

Locaties

Wij zoeken voor de volgende regio’s een fondsenwerver:

– Regio Oost Nederland (Gelderland, Overijssel)

– Regio Zuid/ Zuid-West Nederland (Zuid Holland, Brabant, Zeeland). Hier werk je samen met een collega Fondsenwerver.

Wat bied jij ons?

Je wilt een steentje bijdragen aan deze maatschappij, hebt affiniteit met de doelgroep en het weekendschoolconcept. Netwerken zit je in het bloed. Je ziet, benut en creëert kansen vanuit een gedrevenheid om te bouwen aan kansengelijkheid. Je hebt een vlotte babbel en pen.

Daarnaast heb je een commerciële instelling, ben je ondernemend, resultaat gedreven, een echte teamplayer en werk je nauwkeurig. Je beschikt over een relevant netwerk, aantoonbare kennis en ervaring met traditionele en innovatieve manieren van fondsenwerving.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Initiëren en coördineren van fondsenwervende activiteiten in de regio
 • Samenwerken en afstemmen met de verschillende IMC locaties binnen de regio over strategie en relatiemanagement
 • Signaleert voor de organisatie relevante maatschappelijke trends, ontwikkelingen en nieuwe actoren in het werkveld en is in staat een en ander tevertalen naar mogelijkheden voor de organisatie.
 • Opbouwen en onderhouden van (potentiële) partnernetwerken
 • Samenstellen en afstemmen van proposities, aanvragen en evaluaties
 • Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van beleid met betrekking tot fondsenwervingen stemt hierover af met interne- en externe betrokkenen.
 • Verantwoordelijk voor volledige en tijdige sponsoradministratie m.b.t. eigen contacten
 • Het begeleiden van de alumni ambassadeurs voor fondsenwerving
 • Ondersteunen van netwerkbijeenkomsten.

Specifiek vragen wij

 • HBO+ werk- en denkniveau in een commerciële richting
 • Kennis van het toegewezen werkgebied, fondsenwerving en marketing
 • Kennis van en inzicht in de maatschappelijke vragen en de stand van zaken op het gebied van voor de organisatie relevante factoren.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Vaardig in het onderhouden van (externe) contacten op diverse niveaus.
 • Financieel inzicht
 • Aantoonbaar netwerk (en woonachtig) in de regio waarop je solliciteert.

Boven dit alles zoeken wij vooral een fijne collega met een lerende houding en goede communicatieskills. Dus vertel vooral jouw verhaal en waarom jij de juiste persoon bent voor deze functie.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende baan met veel afwisseling. Naast het acquireren van nieuwe partners, het vormgeven van nieuwe partnerships en het aanschrijven van fondsen ben je ook verantwoordelijk om met schoolbesturen en gemeentes de mogelijkheden van nieuwe locaties te onderzoeken.

Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gezellige, gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Bij Stichting IMC Weekendschool heerst een sfeer van vertrouwen. Dit betekent dat je veel vrijheid krijgt. Hoe en waar (hoofdkantoor of vanuit huis) jij je uren inricht, bepaal je grotendeels zelf.

Er is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Onze samenwerkingen met bedrijven zijn maatwerk, je wordt uitgedaagd om samenwerkingen te realiseren die zowel passen binnen het weekendschoolconcept als binnen de wensen van de partners. Door de transitiefase waar wij ons in bevinden dagen wij je uit met ons Stichting IMC Weekendschool verder te professionaliseren. Je kunt echt impact maken, zowel binnen de organisatie als voor onze jongeren.

Net als voor onze leerlingen streven wij ook voor ons personeel naar optimale ontwikkeling. Doorgroeimogelijkheden en het volgen van training en opleidingen horen daarbij.

Stichting IMC Weekendschool loopt voorop in aanvullend onderwijs en heeft haar impact bewezen. In jouw rol bouw je mee aan onze onderwijsbeweging en maak je ons onderwijs mogelijk.

Salarisindicatie

Het startsalaris is € 3.179 op basis van 40 uur. In eerste instantie ontvang je een jaarcontract.

Herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer!

Stuur jouw sollicitatiebrief voorzien van CV vóór 2 augustus 2020 naar sollicitatie@weekendschool.nl t.a.v. Daantje Stötefalk. Vermeld in je sollicitatie en e-mail duidelijk de naam van de regio waarop je solliciteert.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 11 en 18 augustus 2020.