fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vacatures: Klassencoördinatoren (0,3 fte) Haarlem en Utrecht

12-06-2020

IMC On Tour zoekt per 1 augustus 2020 nieuwe collega’s! We zijn op zoek naar bevlogen klassencoördinatoren die enthousiast worden van jongeren en lesgeven én meewerken aan de ontwikkeling van de betreffende vestiging.

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts en bedrijven met elkaar te verbinden? Ben jij een gedreven onderwijsondernemer die onze vestiging helpt groeien? Wij horen graag jouw verhaal.

Over IMC on Tour

We bieden nieuwkomers kinderen het hele taalklasjaar een dagdeel per week IMC Weekendschool onderwijs aan. Ze krijgen een serie weekendschoolvakken met gedreven gastdocenten uit allerlei werkvelden en betrokken alumni. Aangezien deze kinderen naast school helemaal niets hebben; geen sportclubjes, dansles of bijvoorbeeld muziek, gaan we in de schoolvakanties door en besluiten we het jaar met een Summer School. Juist voor deze doelgroep is het belangrijk dat er consistentie in een programma zit: Ze hebben vaak veel wisselingen in hun leven meegemaakt, en dus is het voor de effectiviteit van de lessen van groot belang dat er een duurzaam programma aangeboden kan worden waarbij een vaste klassencoördinator een band met de kinderen kan opbouwen.

Op geselecteerde basisscholen bieden wij 3 uur per week weekendschoolonderwijs aan na de reguliere lesdag.

Vacatures:

Wij zoeken een klassencoördinator voor de volgende vestgingen:

  • Haarlem (12 uur per week)
  • Utrecht (12 uur per week)

De functie

De klassencoördinator is verantwoordelijk voor de uitvoering op de dag zelf, de voorbereiding en nabespreking met de gastdocenten en vrijwilligers, de opbouw van de programma’s en ondersteunt bij het strategisch netwerken. De klassencoördinator werkt hierbij nauw samen met de centrale projectleider en conceptontwikkelaar die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de lessen.

Deze functie wordt op de taalschool in Haarlem of op de taalschool in Utrecht, na schooltijd op een dinsdag- of woensdagmiddag uitgevoerd. Er zijn ook lessen en excursies tijdens de schoolvakanties.  

Taken en verantwoordelijkheden

  • Uitvoeren van vakken en lessen in samenwerking met gastdocenten (vrijwillige professionals)
  • Instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassenbegeleiders, alumni en vrijwilligers
  • Inhoud en werkvormen uit verschillende vakgebieden kunnen vertalen naar de leefwereld van kinderen tussen 10 en 14 jaar oud, waarbij rekening wordt gehouden met verschil in taalniveau
  • De kwaliteit van het onderwijsprogramma waarborgen volgens de principes van IMC Weekendschool
  • Ondersteunen bij de opbouw van een sponsor- en gastdocenten netwerk rondom de school
  • Evalueren van de lessen en verstrekken van gegevens aan de centrale weekendschool organisatie

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, ingaand per augustus 2020, een salaris ingeschaald in functiegroep C, startend op € 2.444,- op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?

Je hebt aantoonbare ervaring met leerlingen van de leeftijd tussen 10-14 jaar, affiniteit met de doelgroep en het weekendschoolconcept. Je bent relationeel sterk en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Hierdoor kun je goed schakelen tussen leerlingen, docenten en gastdocenten uit verschillende disciplines. Je bent ondernemend, creatief, zelfstandig, stressbestendig, flexibel, komt met nieuwe ideeën en stelt je open op.

Solliciteer!

Stuur jouw motivatie en CV vóór 10 juli 2020 naar Marieke Struijk van Bergen via: sollicitatie@weekendschool.nl. Vermeld in je sollicitatie en e-mail duidelijk de naam van de vestiging waarop je solliciteert.