fbpx
020 – 280 17 00 EN

Sluitingstermijn voorbij: Klassendocenten, diverse locaties (8 uur per week)

26-05-2020

IMC Weekendschool zoekt per 1 september 2020 klassendocenten voor het nieuwe schooljaar (8 uur per week)

Vind jij het ook zo tof om voor een groep leerlingen te staan die drie jaar lang elke zondag vrijwillig naar de weekendschool komen om les te krijgen van gastdocenten uit de meest uiteenlopende vakgebieden? En zie jij het voor je om deze nieuwsgierige groep leerlingen elke zondag mee op avontuur te nemen en een nieuwe wereld te laten ontdekken?

Kom dan als klassendocent IMC Weekendschool versterken!

IMC Weekendschool

Op IMC Weekendschool ontmoeten jongeren van 10 tot 14 jaar inspirerende professionals in ervaringsgerichte lesprogramma’s. Van advocaten en architecten tot dierenartsen en musici; elke zondag ervaren de leerlingen hoe deze professionals werken en mogen in hun schoenen staan. Hoe bereidt een chirurg zich voor op een urenlange operatie? Waar wordt een journalist blij van? En hoe gaat een rechtszaak in zijn werk?

De leerlingen ontdekken in drie jaar tijd hun eigen kwaliteiten en ontwikkelen meer zelfvertrouwen. Hoe we dat doen? Door nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en eigen inbreng te stimuleren. Door te werken aan vaardigheden als je mening geven, presenteren en samenwerken. En ze door vele inspirerende ontmoetingen een rijk beeld van de samenleving te geven. Waarom? Zodat de leerlingen bewuste keuzes kunnen maken voor studie en beroep op basis van hun eigen interesses en capaciteiten.

Vestiging

Een vestiging heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van 20-25 leerlingen. Op de zondagen werken wij nu met een divers en gedreven team van 3 jaarcoördinatoren, 3 klassendocenten en een alumni-coördinator.

Wij zoeken klassendocenten voor de volgende locaties en leerjaren:

 • Amsterdam Zuidoost (jaar 1 en 2)
 • Den Haag (jaar 1)
 • Nijmegen (jaar 1 en 2)
 • Rotterdam Delfshaven (jaar 1, 2 en 3)
 • Utrecht (jaar 1 en 2)
 • Tilburg (jaar 1)

Werkzaamheden

 • Je bent op zondag docent van één klas en samen met de jaarcoördinator verantwoordelijk voor de gehele jaargroep
 • Je staat iedere zondag van 10.00 u tot 16.00 u paraat (behalve tijdens de schoolvakanties)
 • Je reflecteert op de lesprogramma’s, de leerlingen en je eigen functioneren
 • Je zorgt voor een veilige en positieve groepssfeer in de klas
 • Je stimuleert, motiveert en enthousiasmeert leerlingen en vrijwilligers
 • Je ondersteunt en begeleidt gastdocenten en begeleiders bij de uitvoering van de les
 • Je bereidt iedere les voor aan de hand van een verkregen dagprogramma
 • Je denkt actief mee over de invulling van het dagprogramma en ondersteunt de jaarcoördinator bij de administratieve vaardigheden

Je volgt verschillende trainingen en intervisiebijeenkomsten.

Wat bieden wij jou?

Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen. Je start op 1 september 2020 en ontvangt een contract t/m 31 augustus 2021, met uitzicht op verlenging. Het startsalaris is bruto €2072 op basis van 40 uur.

Solliciteer!

Benieuwd geworden naar ons? Wij ook naar jou! Laat ons weten wie jij bent en wat jij komt toevoegen aan onze organisatie. Stuur jouw motivatie en CV vóór 15 juni naar de betreffende collega.

Gesprekken vinden plaats in de week van 15 of 22 juni. Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een assessment op een leszondag. De datum prikken we in overeenstemming met de kandidaten.

Voor vragen kun je contact opnemen met Judith Mulder (manager vestigingen) bereikbaar op 06-10833245 of stuur een e-mail naar: judith.mulder@weekendschool.nl.