fbpx
020 – 280 17 00 EN

Van hitteplan naar regenplan: Atef Ameziane over de Zomertour 2018

13-08-2018

Op 7, 8 en 9 augustus tourden 20 alumni met de trein door Nederland tijdens de Zomertour. Gastblogger Atef Ameziane, alumnus IMC Weekendschool Tilburg, schrijft over hun avonturen.

Dinsdag 7 augustus 2018: Lekker vroeg het bed uit want de Zomertour begint weer. Iedereen was er verheugd op. Nadat iedereen op tijd was op het station, zaten we te wachten op het perron voor de trein naar Utrecht. Na aangekomen te zijn in Utrecht, zagen we de alumni uit Den Haag die op ons stonden te wachten. Samen zijn wij naar de rondvaartboot gelopen. Onderweg zagen we het mooie centrum van Utrecht. Aangekomen bij de boot zijn wij een rondje gaan varen door de grachten in Utrecht. Wij hebben lekker genoten van de warme zon. Na het varen zijn wij naar de Albert Heijn gegaan om wat te drinken te kopen en zijn we getrakteerd op een koud ijsje. Toen gingen we op weg naar Soest, want daar vond het Cubaans zomerconcert plaats met het Ricciotti Ensemble. Veel alumni van IMC Weekendschool en leerlingen van IMC On Tour uit steden door het hele land kwamen bij elkaar. Na een goed optreden van het orkest zijn we naar huis gegaan. In de trein terug was het nog veel lachen om het spelletje ‘truth or dare’. We zijn meer over elkaar te weten gekomen en dat was heel leuk.

De volgende dag was het de beurt van alumni Den Haag dus wij gingen naar Den Haag om daar activiteiten te doen. Aangekomen in Den Haag waren we verwelkomd door de alumni daar en de dag kon beginnen. We liepen naar het museum bij het Binnenhof om opdrachten te doen op het plein. Later op de dag zijn we naar Scheveningen gegaan om te beachvolleyballen. Jammer genoeg regende het en dat maakte het een beetje minder leuk. Maar toen het stopte met regenen, waren er toch nog mensen die het heel leuk vonden om met hun voeten in de zee te gaan. Nadat we klaar waren op het strand zaten we te wachten op de tram naar het station. We hadden de trein gemist dus zijn we nog lekker naar de McDonalds geweest om een broodje te eten. In de trein naar huis zijn we lekker gaan chillen.

De laatste dag was in onze eigen stad Tilburg. Het regende kei hard en er moest dus een heel andere planning komen, maar door de regen mochten we daarom zelf mee bedenken waar we naar toe gingen. Samen hebben wij gekozen voor Jump XL. Nadat we de bus gepakt hebben waren we in Oisterwijk bij de trampolines. Na een goed uur gek doen zijn we terug naar Tilburg gegaan. In de Spoorzone zat professioneel freestyle voetballer Abdolah el Jackson op ons te wachten. We hebben van hem een cursus gekregen en een wedstrijdje gespeeld tussen de jongens en de meisjes. De meiden hebben wel gewonnen van de jongens. En toen was het einde in zicht en ik moet zeggen dat dit een geslaagde zomertour was.

Atef Ameziane – alumnus IMC Weekendschool Tilburg