fbpx
020 – 280 17 00 EN

Van masterclass medische vakgebieden tot podcast maken: “Connecties zijn een soort speeltuin aan vakgebieden voor Alumni”

02-02-2022

Afgelopen maand hebben de eerste masterclasses en fun-activiteiten van de connecties binnen het programma IMC Alumni van Stichting IMC Weekendschool plaatsgevonden. Van een murder mystery bij kunst en cultuur tot aan een masterclass over medische vakgebieden bij de connectie zorg. De connecties (vakgroepen) zijn een plek waar oud-leerlingen van de weekendschool zich kunnen oriënteren op verschillende vakgebieden en proeven van twaalf beroepsgroepen. Vanwege de aanhoudende quarantainemaatrelen vonden de activiteiten allemaal online plaats.

Wie de connecties kent, weet dat ze nog volop in ontwikkeling zijn: er staan inmiddels twaalf vakgebieden zoals economie, communicatie en journalistiek, zorg en techniek & wetenschap. Ze worden geleid door alumni die voor andere oud-leerlingen masterclasses organiseren onder leiding van hun mentor, een professional uit het vakgebied, en een medewerker vanuit de stichting. Op z’n tijd organiseert de zogeheten captain ook een fun-activiteit om meer binding te creëren tussen de alumni én om alumni spelenderwijs kennis te laten maken met het vakgebied. In januari 2022 is het connectiejaar afgetrapt met een serie leerzame connectie-activiteiten. Hieronder een impressie:

 

Solve the Fashion Murder – Connectie Kunst & Cultuur

8 januari 2022

Captain Sophia Loopstok van Kunst en Cultuur trapte het jaar af met een murder mystery: Wie heeft Maurizio Gucci vermoord? Geïnspireerd door de film House of Gucci hoste Sophia haar versie van cluedo met een van haar favoriete onderwerpen uit de kunst: fashion. Met het organiseren van een digitale cluedo had Sophia trouwens al ervaring. Vorig jaar organiseerde ze de eerste editie: Wie heeft Mona Lisa vermoord? Het digitale aspect van de activiteit was geen probleem voor haar, “Het was een erg gezellige avond, ik heb uiteindelijk zelfs meer van alumni geleerd dan ik had verwacht!”

 

Trivia Night – Connectie Techniek & Wetenschap

15 januari 2022

Ook voor Connectie Techniek en Wetenschap stond er een gezellige en leerzame avond op het programma. Captain Rohit Hoeseni liet de deelnemers tegen elkaar strijden op het gebied van feitjes over de natuurwetenschappen. Voor hem was het ook het moment om kennis te maken met zijn leden en hen te vragen wat zij uit dit jaar willen halen: “Mijn eerste evenement was een succes. We hebben een goed zicht op wat er verwacht wordt van de connectie en wat de alumni willen.” Zijn eerste masterclass eind februari zal daarom gaan over de ontwikkeling van zonneauto’s.

 

Het Beursspel – Connectie Economie

16 januari 2022

Interim captain Candice Lepelblad dook met haar masterclass diep in de wereld van het investeren. Dit deed ze door samen te werken met investeringsbedrijf Aegon, het bedrijf waar haar mentor, Bas NieuweWeme, tevens CEO van is. In de komende maanden zullen de deelnemers hun weg verder leren vinden in het investeren onder leiding van Candice en Bas. “Mijn eerste event was een succes! De deelnemers hebben veel mogen leren en eentje heeft zelfs een stap kunnen maken voor zijn carrière.” Deelnemer Elyas Razawi, alumnus en oud-captain, maakte een interessante connectie met de gastdocenten en kan binnenkort misschien zelfs stagelopen bij Aegon.

 

The Voice of Alumni – Connectie Communicatie en Journalistiek

16 januari 2022

Captain Hassiba Lhajoui organiseerde haar eerste masterclass rond een populaire trend: podcasts. Met gastdocent Jan-Jaap Hubeek, bekend van de podcast Meesterwerk, werden de deelnemers meegenomen in het hoe en waarom van het maken van een podcast. Richting het einde van de masterclass gingen de alumni zelf aan de slag, waarbij tijdens het interviewen van elkaar, Hubeek zelfs zo geïnspireerd raakte dat hij aanbood een keer een eigen Meesterwerk aflevering met de deelnemers te maken. Naast een leerzame en creatieve middag, werd het dus ook nog eentje met een vervolg.

 

Pubquiz – Connectie Klimaat en Duurzaamheid

22 januari 2022

Captains Sharonne Pritipalsingh en Elilta Woldu lieten hun leden voor de eerste activiteit ooit van deze connectie, kennismaken met onderwerpen zoals het milieu, fast fashion en corporate sustainability door middel van een pubquiz. Met een spervuur van vragen, leidden de dames hun deelnemers door de onderwerpen die daarna ook uitvoerig werden besproken en bediscussieerd met onder andere hun mentor, Suzanne Giele, manager van de Africa Foundation bij Heineken. Het leidde tot een “leerzame avond die vooral ook heel gezellig was!”.

 

Masterclass Medische Vakgebieden – Connectie Zorg

29 januari 2022

Maar liefst 5 gastdocenten kwamen voor deze masterclass online bijeen om de deelnemers te vertellen over hun specialisme. De kindergeneeskunde, GGZ (psychiatrie en psychologie) en medische hulpverlening, allen vakgebieden gekozen door de alumni zelf, stonden op deze dag centraal en werden vanuit verschillende perspectieven belicht: de studie en het werkveld. Enthousiast, geïnspireerd en een beetje scherm-moe verlieten de alumni 3,5 uur later uiteindelijk de meeting. “In het ziekenhuis was de masterclass nog toffer geweest, maar ik was blij dat het toch door kon gaan.”, liet een van de deelnemers weten. Captain Marwa Noor sloot de dag af met een oproep: “Weet je niet waar je wilt werken in de toekomst? Ben je iemand die houdt van leren over nieuwe onderwerpen? Ben je iemand die anderen graag wil helpen? Wil je graag leren over het menselijk lichaam vanuit het perspectief van verschillende beroepen in de zorg? Iedereen is welkom bij onze connectie!”

 

Personal Leadership in a Nutshell – Connectie Leiderschap

30 januari 2022

Captain Chaimae Lemrini sloot de maand af met een masterclass onder leiding van ORMIT-trainees, Wouter Rietveld en Senna Kloosterman. Centraal stond: Leiderschap vinden in jezelf en in je dagelijks leven. Door middel van een aantal analyseoefeningen kwamen de deelnemers een stap dichter bij hun eigen kernwaarden en ontdekten ze waar en hoe er energie te delven is uit het leven van alledag. “Deze eerste masterclass was zeer inspirerend omdat ik achter de motivatie, ambities en mooie mindset (met aandacht voor de maatschappij) van onze alumni ben gekomen.”, concludeerde Chaimae, waarna ook de deelnemers geïnspireerd en met wat handige tools op zak, uiteindelijk de laatste zoom-meeting van de maand januari verlieten.