fbpx
020 – 280 17 00 EN

Verkouden leerlingen ook op zondag les maar dan online

23-11-2020

Foto: Fenna en Matthijs tijdens de eerste online les voor de ‘gedwongen thuisblijvers’.

Afgelopen zondag vond er voor het eerst een ‘online weekendschool-les’ plaats vanuit IMCoach. Maar liefst 7 leerlingen die zondags of doordeweeks noodgedwongen thuiszitten doordat zij óf in quarantaine zitten óf uit voorzorg niet naar de live lessen op hun vestiging kunnen komen namen vanuit het hele land deel aan deze eerste sessie. “Fijn raar” noemde leerling Mubarik Farah het, “omdat het nog zo nieuw is om zo online les te krijgen, maar wel fijn.”

De online weekendschool-les is opgezet vanuit IMCoach, het maatschappelijke diensttijd (MDT) project van Stichting IMC Weekendschool, en was de eerste uit een pilot van 4 weken waarin er zal worden gekeken of het idee aanslaat bij thuiszittende leerlingen. Het project is enthousiast opgepakt door vijf IMCoaches: Matthijs Verbeek, Fenna Wouters, Lordina Adiyah, Puck Breed en Latisha Boor, waarvan de eerste drie ook aanwezig waren bij deze eerste les. Puck en Latisha zullen komende week de woensdagmiddag-les aftrappen voor thuiszittende IMC Basis- en IMC On Tour-leerlingen.

Aanhoudend enthousiasme

Het eerste wat direct duidelijk werd, was het enthousiasme van de leerlingen die zondagochtend om 11:00 uur aanschoven in de zoomsessie. “Ze waren opgetogen en erg nieuwsgierig naar wat hen te wachten stond, want het thema ‘televisie’ was van tevoren bij hen nog niet bekend.”, aldus Cadisha Lepelblad, coördinator IMC Alumni landelijk. Dat enthousiasme van de leerlingen bleef aanhouden waardoor ze aan het eind van de les deelden dat ze de les: “Fantastisch, educatief, geweldig, gezellig, toppie en fijn raar” vonden.

“Fijn raar”

“Fijn raar” gaf leerling Mubarik Farah ons mee. “Raar” legde hij uit omdat hij nog nooit eerder online les had gehad, maar ook “fijn” omdat hij het leuk vond dat er zoiets bedacht was voor de leerlingen die hun weekendschool-les moesten missen. Bovendien vonden de leerlingen het een leuke invulling van hun ochtend en waren ze blij met het thema van de les: televisie. 

Televisie

Het thema van de les hadden de IMCoaches zelf bedacht: televisie, een onderwerp waar iedereen wel iets over weet en waar veel mee te doen is. Zo bedachten de jongeren dat het leuk was om een TV-Quiz te spelen met de leerlingen. De vragen voor die quiz bedachten zij zelf en ook de ideeën voor het kennismakingsspel ‘twee waarheden, één leugen’ en het spel ‘bedenk je eigen tv-serie of film’ kwamen allemaal vanuit henzelf. “Eén van de ideeën van de leerlingen ging over een leven onder water als een manier om corona te ontwijken, je kan immers geen corona krijgen onder water. De les van gister kan je daarom zien als een soort “onder water ervaring” waarbij leerlingen die fysiek niet bij de lessen kunnen zijn alsnog een manier hebben om deel te nemen aan de weekendschool.” concludeerde Lordina Adiyah. Op naar de volgende les!