fbpx
020 – 280 17 00 EN

Verliezen en feesten in het ijshockeystadion

07-10-2015

7 oktober 

Verliezen en feesten in het ijshockystadion

Verliezen met 5-2 was misschien niet de ideale vuurdoop, want kennis maken met een nieuwe sport is doorgaans leuker als je bij het winnende team hoort. IJshockeyclub de Tilburgse Trappers stelde 50 kaarten beschikbaar voor IMC Weekendschool Tilburg.  De nederlaag van de thuisclub werd evengoed feestelijk door de leerlingen onthaald.

Meneer, ze staan met 4 -0 achter, maar toch blijven ze voor elke bal gaan. Of moet ik puck zeggen?’, merkt Fatima op. ‘Steeds als die ene hard weg schaatst, probeert die andere de weg voor hem vrij te maken’, doorziet haar medeleerling, Taha. Bij de Trappers valt ontzettend veel te leren: de wedstrijd is een nederig lesje in samenwerken en actief meedoen en meedenken. Toevallig ook twee competenties van de weekendschool. 

Sportdisco
Bij binnenkomst weet de directeur van de Trappers, Gerard Arink, de leerlingen al lekker wakker te schudden. ‘Daar zitten de Duitsers, jullie enige missie is om ervoor te zorgen dat jullie constant luidruchtiger zijn dan de tegenstander.’  De kinderen zijn duidelijk onder de indruk van de imposante sporthal met zijn glimmende ijsvloer, mooie belichting, en knallende muziek. Bij elk stil spelmoment, worden de speakers bijna opgeblazen. Dat is in eerste instantie even wennen. Maar vanaf de inmiddels klassieke hit van Lil’ Kleine en Ronnie Flex (‘iets met drank en drugs ofzo’), gaat het helemaal los. Ook en vooral bij de leerlingen. ‘Het lijkt wel een sportdisco hier’,  schreeuwt de 12-jarige Abduraahman boven de muziek uit.

Opmerkelijke plekken
De leerlingen van het tweede jaar maken in het begin van dit schooljaar kennis met diverse opmerkelijke plekken in de stad, die je echt niet mag missen. Althans zo denkt coördinator Robbert Timmermans er over: ‘Het is niet alleen van belang dat leerlingen in contact komen met allerlei beroepen en de daarbij horende rolmodellen, maar ook dat ze op plekken komen waar ze, op diverse niveaus, iets van kunnen opsteken. Of het nu gaat om sport, cultuur of educatie.’

Publiekstrekker
De ambitieuze Trappers, die nu onderdeel zijn van de Duitse Oberliga, vormen halverwege de wedstijd niet de enige publiekstrekker. De leerlingen bouwen een feestje. En waarom ook niet, bij de pakken neer zitten vanwege een verloren wedstrijd levert ook geen gezellige middag op. ‘Het waren drie wedstrijden meneer”, zegt Emil na afloop. ‘Nee, het waren drie periodes, het was wel steeds dezelfde tegenstander”, corrigeert ‘Meneer Robbert’ hem. ‘Dat snap ik’, zegt Emil. ‘Maar de eerste periode was het een beetje aftasten, de tweede periode was het overeind blijven en de derde periode was het er uithalen wat er inzat. Drie wedstrijden dus.’ Een rake observatie. En zo bleek het ook voor Meneer Robbert een leerzame middag.

 ijshockey in Tilburg