IMC Weekendschool

Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Daarom laat IMC Weekendschool nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. We richten onze lessen zo in, dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Dat worden ervaringen die bijblijven en de horizon verbreden. We stimuleren het lef van onze leerlingen en bieden hen een ijzersterk netwerk. Zo geven we hun de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.

IMC Weekendschool

Op de weekendschool ontmoeten jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar iedere zondag bevlogen professionals (vrijwilligers), die komen vertellen over hun beroep. Samen gaan ze aan de slag met het échte werk, in de klas, maar ook op excursie naar bijvoorbeeld de rechtbank, een ziekenhuis of bouwplaats. Zo maken ze kennis met vakgebieden als Architectuur, Geneeskunde, Journalistiek, Recht, Filosofie, Ondernemen of Beeldende Kunsten. Door deze lessen verbreden ze hun maatschappelijke blikveld, ontdekken ze waar hun talenten en interesses liggen en verbeteren ze vaardigheden zoals samenwerken en onderzoeken.

Vestigingen

Sinds de start in Amsterdam Zuidoost in 1998 is IMC Weekendschool uitgegroeid tot een stichting met tien weekendschool vestigingen, in Amsterdam (Zuidoost, Noord en West), Den Haag, Groningen, Nijmegen, Rotterdam (Delfshaven en Zuid), Tilburg en Utrecht.  Elke vestiging heeft zijn eigen sponsors, gastdocenten uit talloze beroepsgroepen en vele andere vrijwilligers, die samen mogelijk maken dat meer dan 1100 leerlingen hier wekelijks weekendschool onderwijs genieten. In het menu (in de linkerkolom) vindt u meer informatie over de 10 weekendschool vestigingen.

IMC Basis, IMC on Tour en IMC Alumni

Het curriculum en onderwijsconcept dat op deze locaties is ontwikkeld, heeft de afgelopen jaren veel meer jongeren weten te bereiken via een van onze andere lesprogrammma’s; IMC Basis (Weekendschool onderwijs binnen het reguliere basisonderwijs) en IMC on Tour (Weekendschool onderwijs voor nieuwkomerskinderen). Daarnaast biedt IMC Alumni (het netwerk voor oud-leerlingen van de Weekendschool) tal van mogelijkheden voor jongeren om zich verder te ontwikkelen.

Facts & Figures

Meer informatie en Facts & Figures over stichting IMC Weekendschool vindt u op de pagina Over ons.