IMC Weekendschool Amsterdam Noord

Welkom op de website van IMC Weekendschool, locatie Amsterdam Noord.

Zodra je de pont over bent bevind je je op een bijzonder stukje stad. Hier is het oude industriële verleden nog zichtbaar, maar schieten tussen de oude arbeidershuisjes nieuwe bedrijfjes, eigenzinnige broedplaatsen en inspirerende plekken als paddenstoelen uit de grond.

In Noord bruist het, leeft het en is alles in ontwikkeling. Onze leerlingen komen uit alle buurten van Noord. Op onze vestiging komen verschillende mensen en werelden bij elkaar. IMC Weekendschool Amsterdam Noord is er trots op een verbindende factor en ontmoetingsplek te zijn in en voor de wijk. Wij brengen leerlingen, professionals, bedrijven en organisaties uit verschillende wijken en met verschillende achtergronden met elkaar in contact…om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Het team in Amsterdam Noord bestaat uit:
– Tati Wirahadiraksa (coördinator jaar 3 & conceptbegeleider)
– Anne van Tongeren (coördinator jaar 2 & fondsenwerver)
– Heleen Postma (coördinator jaar 1 & finance en HR)
– Arno Stevens (community & pr manager)
– Omerfaruk Susurlu (alumni coördinator)

Op zondag worden zij ondersteund door klassendocenten: Omerfaruk Susurlu, Fatma Farag, Mounir Zallali en Busra Acigoz.

Vrijwilligers/ gastdocenten
Oefen je een mooi beroep uit? Of ben je simpelweg enthousiast over wat je doet? Dan zouden we het heel leuk vinden als je daarover zou willen komen vertellen. Gewoon, een keertje op een zondag. Wil je graag een keer mee als vrijwilliger? Stuur gerust een mailtje naar Heleen via heleen.postma@weekendschool.nl

Partners
IMC Weekendschool Amsterdam Noord wordt ondersteund door zowel landelijke als lokale bedrijven. Alsmede diverse fondsen en het Stadsdeel. Deze financiers vormen samen de sponsorgroep Noord.

IMC Weekendschool Amsterdam Noord is altijd opzoek naar partners die zich maatschappelijk betrokken voelen bij de ontwikkeling van Amsterdam Noord. Wilt u een keer vrijblijvend kennis maken?  We komen graag vertellen over wat we doen en hoe we onze samenwerking samen in kunnen vullen. Stuurt u gerust een mailtje naar Anne via anne.vtongeren@weekendschool.nl

Facts:
-Aantal leerlingen: 130
-Aantal Alumni: 334
-Wijken: Buikslotermeerplein/Volewijck/Molenwijk/Banne Buiksloot/ Van der Pekbuurt / IJplein en Vogelbuurt.

Leslocatie:
Bredero College