fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vloggen en dabben in Noord

12-12-2016

Leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Noord waren te gast bij GroupM in Amsterdam.  ‘Deze les was keihard!’, aldus de leerlingen.

Eeimg-20161122-wa0007-robotn ‘dabbende’ robot, een brainstormsessie voor een jongerencampagne, en ontdekken dat je best toffe dingen kan maken als je kunt programmeren. Leerlingen uit het derde jaar waren op bezoek bij GroupM, die tezamen met Greenhouse Group en Mindshare inspirerende workshops hebben verzorgd.

Een kantine vol verschillende innovatieve technologieën, zoals bijvoorbeeld een 3foto-groupmD printer, een oculus rift (een Virtual Reality bril) en een NAO robot. Leerlingen doken enthousiast in deze wereld en zagen dingen die ze normaal niet zouden zien. Tijdens een workshop programmeren kwamen leerlingen erachter dat ook zij talent hebben voor het maken van een korte game of animatie. Door middel van het programma Scratch kregen de leerlingen een goede introductie tot  programmeren.

En wat maakt een campagne herkenbaar en overtuigend? Welke technieken worden er gebruikt voor jongeren en wat is nou eigenlijk nog hip? Vloggers! Onze jongeren leerden hoe jongeren bij reclame worden betrokken, door middel van vloggen, en gaven op hun beurt advies aan mediabureau Mindshare. Een mooie kennismaking! Bedankt!