fbpx
020 – 280 17 00 EN

Voor het eerst op IMC Weekendschool Tilburg: het vak “Werken met Dieren”

14-04-2015

14 april

IMC Weekendschool Tilburg trapte dit jaar voor het eerst af met het vak “Werken met Dieren”. De drie zondagen kregen leerlingen les van allerlei dierenexperts – als onderzoeker, fokker, boer of instructeur. Je moet maar durven als leerling, met al die insecten, koeien en paarden!

De eerste week begonnen de leerlingen, bijna zestig in totaal, meteen met een knaller. Een imker komt langs en in het middagdeel een heuse slangenfokker. Laatstgenoemde neemt ook nog eens een hele grote, harige vogelspin mee. De tweede week brengt de groep een bezoek aan een melkveehouderij: kalfjes verzorgen, koeien voeren en melk proeven. Het kon allemaal. Sommige kinderen durven zelfs hun hand in de bek van een pasgeboren kalfje te stoppen om te voelen hoe het is als ze aan een uier zuigt. Dat een kalfje over tien weken geslacht wordt, is wel even schrikken. “Maar als je daar te veel over nadenkt, kun je ook niet meer naar de Mac”, concludeert Adem (11 jaar). De grote finale van het vak vond plaats in Riel, bij een prachtige manege. Een geweldige groep mensen leerde de groep alles over het verzorgen en houden van paarden. Met als hoogtepunt zelf paardrijden!

Soms was het de vraag wie nu echt de gastdocenten waren bij dit vak: de volwassenen of de dieren? Beiden, want ook van dieren zelf kan je heel veel leren!

150414 IMC Weekendschool Tilburg Dieren (1)

150414 IMC Weekendschool Tilburg Dieren (2) 150414 IMC Weekendschool Tilburg Dieren (4)