fbpx
020 – 280 17 00 EN

Voor het vak Tijdschrift op bezoek in het nieuwe JKZ

15-03-2016

Onze derde jaars leerlingen zijn zondag 13 maart op bezoek geweest bij Radiologe Herma Holscher. Voor het vak Tijdschrift interviewen de leerlingen gastdocenten die indruk hebben gemaakt. Na een rondleiding door het mooie, nieuwe ziekenhuis konden de leerlingen alle vragen die ze hadden stellen aan Herma.

 “Hoe lang doet u dit werk al? Wat is het aller-grappigste wat u ooit hebt meegemaakt? Wat voor opleiding heb je nodig?” Ze vroegen radioloog Herma Holscher zondagmiddag in het HagaZiekenhuis de oren van het hoofd. Maar ze beantwoordde ze graag. Dokter Holscher is al langere tijd actief voor IMC Weekendschool en gaf met plezier uitgebreide toelichting over haar werk. En uiteraard mochten de kinderen ook zelf aan de slag.

 

CT-scan maken

Herma liet o.a. zien hoe een CT-scan wordt gemaakt. De leerlingen waren verrast over de manier waarop Holscher een verslag maakt van de röntgenfoto’s op de computer: ze spreekt ze in en een speciaal programma zet haar woorden automatisch om in tekst. Een echo van elkaars buik maken ging de leerlingen wat te ver, maar een arm was een goed alternatief.

 

https://www.hagaziekenhuis.nl/over-hagaziekenhuis/actueel/nieuws/2016/zondagse-lessen-in-hagaziekenhuis.aspx