fbpx
020 – 280 17 00 EN

Voor IMC Weekendschool stond ik om 7 uur op.

13-03-2015

 

Omar, alumni van de weekendschool lichting 1, vertelt over zijn ervaringen tijdens de jaarlijkse partnerbijeenkomt van de weekendschool op het kantoor van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn:

 

“Eenmaal begonnen aan de weekendschool kon ik na ieder les niet wachten tot het weer zondag was om weer terug te gaan naar de weekendschool. Mijn ouders begrepen er niks van omdat ik normaliter niet echt van school hield tijdens mijn basisschooljaren, maar voor de IMC weekendschool stond ik voor 7 uur op”.

 

“De reden dat ik de IMC weekendschool bewonder is toch het meest door de gastdocenten die graag wat willen vertellen over hun beroep. Niet omdat het moet, maar omdat ze dat graag willen. Het maakte me niet uit wie er kwam om wat over zijn beroep te vertellen of het nou een piloot was of een doventolk, als het enthousiasme maar overkwam. Dat maakte het in iedere geval voor mij zo leuk. Je kunt als klein kind aan je vader of moeder vragen wat koningin Maxima voor werk doet. Maar wat is er nou leuker als zij het je zelf zou kunnen vertellen? Dit is waarom ik graag naar de IMC weekendschool ging in mijn vrije tijd”.

 

“Er werd mij laatst gevraagd of de IMC weekendschool bijgedragen heeft aan de keuzes die ik heb gemaakt. Ik kon die vraag moeilijk beantwoorden, aangezien ik nooit zou weten welke keuzes ik zou hebben gemaakt als ik niet op de IMC weekendschool zou hebben gezeten. Maar wat ik wel weet is dat ik goed nadenk alvorens ik mijn keuze maak. Ik ga nu op onderzoek uit voordat ik aan een opleiding begin. Ik stel altijd mijn prioriteiten vast, ik weet dat niks onmogelijk is en ik denk dat de IMC Weekendschool daar wel een bijdrage aan heeft geleverd. Ik wil namelijk later een baan die niet alleen goed verdient, maar waar ik elke ochtend voor zou willen opstaan. En dat ik later ook graag vol trots over wil vertellen wat het inhoud”.