fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vragen over Coronavirus

29-02-2020
Beste ouders,

Het nieuwe coronavirus roept veel vragen op. Inmiddels is bekend geworden dat de eerste besmettingen in Tilburg en Amsterdam een feit zijn. Wij houden de berichtgeving nauwgezet in de gaten. Het RIVM stelt dat het op dit moment niet nodig of zelfs zinnig is om mensen die van vakantie terugkeren en zich gezond voelen, te weren. Het virus verspreidt zich namelijk met name door hoesten en niezen van mensen die met het virus besmet zijn en ziekteverschijnselen hebben.

 

Mocht een leerling luchtwegklachten hebben en onlangs uit een regio waar het virus is vastgesteld zijn teruggekeerd, dan willen wij u vragen om eerst telefonisch contact op te nemen met de huisarts voordat u uw zoon of dochter naar de weekendschool laat gaan.

Er is een aantal maatregelen, die wij gezamenlijk kunnen nemen om verspreiding te voorkomen:

• was regelmatig gedurende 20 seconden je handen

• hoest en nies in de binnenkant van de elleboog

• gebruik papieren zakdoekjes.

Het zijn overigens maatregelen die gelden bij alle virussen die griep en/of verkoudheid kunnen veroorzaken.

Wij volgen hierin de aanwijzingen van de GGD en het RIVM. U kunt via onderstaande link de laatste berichtgeving van de rijksoverheid en de GGD volgen.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-onderwijs

Alle geplande lessen deze week gaan door. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte als de weekendschool nadere acties zal ondernemen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons mailen op info@weekendschool.nl of bellen met de coordinator van uw locatie. Vanaf maandag zijn we tijdens kantoortijden op ons algemene nummer: (020) 280 17 00 bereikbaar.