fbpx
020 – 280 17 00 EN

Waar komt ons eten vandaan? Van bord tot boerderij met Natuur & Landbouw

25-03-2015

“Wat zit er eigenlijk in mijn eten en waar komt dat vandaan?”

Maart stond voor de tweedejaars leerlingen in het teken van Natuur & Landbouw: het vakgebied bij uitstek om leerlingen de herkomst van het eten op je bord te laten zien en proeven!

Afgelopen zondag (22 maart) werd het vak afgesloten met een boeiende dag op Boerderij De Koningshoeve van Gertjan en Saskia van Tunen. Niet alleen om te kijken, maar ook om hard mee te werken. En om te leren wat er allemaal moet gebeuren voordat een koe haar eten krijgt.

De eerste zondag bezochten leerlingen de Hortus Botanicus en leerden daar dat heel veel van ons eten afkomstig is van planten. De tweede les was het onderzoekspracticum “chocolade”, waarbij leerlingen een Bounty reep onderzochten en verschillende soorten chocola (met de ogen dicht) proefden.

[important] Gastdocenten van de Hortus en Saskia & Gertjan, ontzettend bedankt voor deze leerzame en uitdagende DOE-dagen! [/important]