fbpx
020 – 280 17 00 EN

Wat doe je als er gepest wordt?

19-02-2015

Wat doe je als er gepest wordt op school? Die vraag legde theatergezelschap Young Stage, op zondag 15 februari, voor aan de leerlingen uit het eerste jaar. En.. dat deed Young Stage niet zomaar! Met de voorstelling ‘Wat doe je?’ (vol dans, muziek en taal) betoverde het gezelschap de weekendschool en mochten leerlingen ook zelf in de huid van acteur of actrice kruipen.

‘De leukste les van het jaar,’ noemde Tamisha de inspringvoorstelling van Young Stage terwijl de les nog niet eens afgelopen was. Dat zij niet de enige was die dat vond, bleek na afloop. De acteurs wisten nauwelijks weg te komen. Er moesten namelijk handtekeningen worden gescoord. Toch maakten niet alleen de acteurs indruk, ook het thema ‘pesten’ wist veel los te maken bij de leerlingen.

‘Als de mensen na de schoolvoorstelling nog denken of praten over de voorstelling dan heb je het goed gedaan,’ staat op de website van Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) geschreven. Het citaat is afkomstig van Young-Stage-ster Darleen Lopes en ging zeker op voor de zondagmiddag van 15 februari.

Zo werd er, na afloop, nog ruim een uur doorgesproken over het thema van de voorstelling. Andrea Knols (projectcoördinator VO & MBO bij SKVR) hielp de leerlingen hierbij. Een geslaagde dag op de weekendschool? Jazeker. Young Stage op Facebook: ‘Wat een enthousiaste leerlingen. Op zondag 15 maart komen we weer langs voor een vervolgworkshop. We hebben er nu al zin in!’ Meer weten over SKVR en Young Stage? Surf hier naar de website.

De leerlingen gaan op in de SKVR-voorstelling ‘Wat doe je?’

De leerlingen maken kennis met het talent van Young Stage