fbpx
020 – 280 17 00 EN

Wat moet je doen als iemand een hartstilstand krijgt? #SintLucasAndreasZiekenhuis

03-06-2014

41 speciale assistenten behaalden hun certificaat Geneeskunde. De leerlingen bezochten drie dagen het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en zondag 1 juni was alweer de laatste zondag.

Tijdens deze laatste kregen leerlingen les in reanimeren, injecteren en maakten ze een echoscopie. Praktijkopleider Daphne Duijker zette de leerlingen aan het werk tijdens reanimatietraining. Leerlingen vonden het best wel zwaar om die borscompressies te doen. “Waar geef ik een injectie en hoe bepaal ik de goede plaats? En hoe zorg ik dat ik een veilige en steriele injectie geef?” op deze en meerdere vragen gaven leerling-verpleegkundigen Claudia Spiekerman en Anes Curokovic antwoorden. Het bleef niet bij luisteren want leerlingen kropen in de huid van een verpleegkundige en leerden zelf een goede injectie te geven. Verloskundige Elly Krabbendam ging met leerlingen een gynaecologische echo maken. Daarvoor was speciaal een zwangere mevrouw naar het ziekenhuis gekomen. Zelfs jongens waren onder de indruk van het groeiende kindje in de buik van de moeder.

Na de lunch wachtte een tentamen Geneeskunde.  Alle leerlingen waren wel zenuwachtig maar waren verrassend snel klaar met het beantwoorden van alle vragen. Tijdens een officiële dagafsluiting waar ook heel veel ouders bij aanwezig waren, kregen leerlingen hun Geneeskunde certificaat uitgereikt door praktijkbegeleider Liesbeth Mulder. Gefeliciteerd leerlingen! Kijk hier nog maar eens terug naar de eerste les op het ziekenhuis.

Wij bedanken alle medewerkers van het SLAZ voor hun inzet en enthousiasme om aan dit programma mee te werken! Iedere keer stond er een geweldig team van medewerkers klaar om onze leerlingen mee te nemen in het vakgebied Geneeskunde.