fbpx
020 – 280 17 00 EN

Weekendschool bezoekt Blijdorp!

20-03-2015

Wat gebeurt er als je vijfendertig dolenthousiaste leerlingen in een dierenpark kennis laat maken met de directeur van datzelfde park? Juist, de ene na de andere vraag wordt gesteld. Zo ook op de zondag van 8 maart 2015. Tijdens hun bezoek aan Diergaarde Blijdorp leggen de leerlingen van IMC Weekendschool Rotterdam Zuid directeur Marc Damen, op een positieve manier, het vuur aan de schenen.

Op welke leeftijd wist u dat u in de dierentuin wilde werken? En, zou u anderen dit werk aanbevelen? Het is slechts een kleine greep uit de vele vragen die gesteld worden. Hoewel het voor Diergaarde Blijdorp een drukke dag betreft, vangt de directeur de weekendschoolleerlingen hoogstpersoonlijk op bij de ingang. Vervolgens worden de leerlingen meegenomen naar een vergaderruimte waar ze een lunch aangeboden krijgen en waar het vragenuur van start kan gaan!

Na de kennismaking met Marc Damen nemen de leerlingen een kijkje achter de schermen van Diergaarde Blijdorp. Plekken waar de bezoekers normaliter niet zo snel komen, worden met een bezoekje aangedaan. Zo wordt er een blik op de snijtafel geworpen, worden zij langs voedselopslagplaatsen geloodst en valt menig oog op de instructies voor de dierenverzorgers. De minuten tikken weg en zonder er erg in te hebben, is het alweer tijd om terug naar school te gaan.

‘Juf, juf! Ik heb de snijtafel gezien. Dat was eigenlijk best wel eng!’ vertelt leerling Soumaya (11 jaar) tijdens de terugreis. ‘We hebben dus serieus de directeur van Blijdorp ontmoet?’ vraagt weer een ander. De leerlingen kunnen niet wachten nog een keer langs te gaan om de verschillende dieren te observeren of in de huid van dierenverzorger te kruipen. Kortom, een bijzonder geslaagde dag!