fbpx
020 – 280 17 00 EN

Weekendschool Den Haag geeft les in de zomer

02-08-2012

2 augustus 2012
Midden in de zomervakantie hadden de leerlingen van de Haagse vestiging 3 dagen weekendschool ZOMER.

Drie dagen van 11.00 tot 15.00 uur zoveel mogelijk naar buiten en toch ook nog iets nieuws leren. De eerste dag gingen de leerlingen onder leiding van een bioloog en natuurgidsen op onderzoek uit in het park Sorgvliet. Een dagje ruiken, voelen, luisteren en kijken in de natuur. Veel te ontdekken en heerlijk spelen in de zon. Voor één leerling was dat iets teveel van het goede: “Juf, het stinkt hier. Het ruikt beter in de stad, dat ben ik gewoon gewend!”

De tweede dag brachten ze een bezoek aan het Museum Volkenkunde in Leiden. Allemaal in de prachtige Tipi die buiten op het terrein van het museum staat, luisteren naar Indianenverhalen. Daarna onder leiding van een deskundige van het museum op bezoek in China of Afrika. De leerlingen waren onder de indruk van de drie Chinese terracotta strijders. Ook leerde zij hoe de prachtige moskee in Djenne werd gebouwd. Het is het grootste gebouw van leem, ter wereld!

De laatste dag stond in het teken van sport in het Westbroek Park. Judo, acrobatiek en voetbal. Voor de leerlingen die meededen aan de Ramadan best een uitdaging, want het was weer erg warm.

De drie dagen waren een succes en het krijgt volgend jaar vast een vervolg.