fbpx
020 – 280 17 00 EN

Weekendschool leerlingen pitchen plannen voor Amsterdam Zuidoost tijdens live stream vanuit het Student Hotel

24-02-2021

Amsterdam, 23 februari 2021

Op zondag 28 februari van 16.00-17.00 uur worden vier plannen door de leerlingen van Stichting IMC Weekendschool gepitcht tijdens een online Boiling, live vanuit de media studio van het Student Hotel. De leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost hebben zelf plannen bedacht om het leven van jongeren in Zuidoost te verbeteren. Tijdens de uitzending kan het online publiek tips geven, stemmen op het idee dat zij het beste vinden, en ook geld doneren. Deze donaties worden uiteindelijk verdubbeld door Brand New Day. Met dit bedrag wordt het winnende project ook daadwerkelijk uitgevoerd. Naast de pitches zijn er interviews met de Kinderburgemeester van Amsterdam, Stadsdeelvoorzitter Zuidoost Tanja Jadnanansing en zijn er muziek en dansoptredens. Benieuwd naar de plannen? Kijk dan mee naar de uitzending op 28 februari via https://live.dutchwebinar.com/kinderboiling/!

Hoe zijn de plannen gemaakt?

Stichting IMC Weekendschool geeft in samenwerking met de gemeente Amsterdam elk jaar het vak Zuidoostkunde. Hier leren jongeren meer over hun stadsdeel, en krijgen ze de kans om hun mening te geven over hoe zij de buurt willen verbeteren. Dit jaar hebben de leerlingen samen met maatschappelijke organisaties Swazoom, Stichting SES, Life Skills en de afdeling Jeugd en Veiligheid van de gemeente, plannen gemaakt om het leven van jongeren in de buurt te verbeteren. Deze projecten hebben o.a. als doel om jongeren meer te laten sporten, en om wapens van de straat te krijgen in Amsterdam Zuidoost.

Leerling Dyshairo over zijn plan om jongeren meer te laten bewegen tijdens corona: ”Wist je dat maar 15% van de kinderen zijn tenen aan kan raken? En Corona maakt dat alleen maar erger!”

Speciale editie Boiling?

Boiling is een event waar stadsmakers, mensen met ideeën en mooie initiatieven de kans krijgen om hun idee te pitchen voor zolang het duurt om een ketel water aan de kook te krijgen. Het publiek krijgt een stemkaart en wordt gevraagd niet alleen te stemmen en te doneren voor een winnaar maar vooral ook hun netwerk, expertise of energie in te zetten voor de gepresenteerde pitches. Aan het eind van de avond wordt er gestemd en de winnaar krijgt al het ingezamelde geld om het project uit te voeren. Boiling is een concept van WeTheCity.

Deze editie van de Boiling is de allereerste keer dat de pitchers en de plannen bedacht zijn door kinderen. Deze KinderBoiling is een samenwerking van IMC Weekendschool, WeTheCity, The Student Hotel West, het Fonds voor Zuidoost en Brand New Day.

 

Neem voor meer informatie of interviews contact op met: 

Anneke Albers (IMC Weekendschool) Vestiging Amsterdam Zuidoost | anneke.albers@weekendschool.nl | 0611224950

Elco van der Wilt (WeTheCity) | elco@society-fresh.com  | 0615544496