fbpx
020 – 280 17 00 EN

Weekendschool On Tour

12-05-2016

Net als vele Nederlanders willen ook alumni, medewerkers en gastdocenten van IMC Weekendschool iets doen voor de vluchtelingenkinderen.

IMC Weekendschool is goed in het aanbieden van goede gastlessen, om zelfvertrouwen te vergroten, toekomstperspectieven te verbreden en verbinding met de Nederlandse samenleving te verstevigen. Dus dat is wat we zijn gaan doen: IMC Weekendschool gaat on tour langs verschillende Cobo-klassen in Nederland, waar kinderen die nieuw zijn in Nederland een jaar lang taallessen volgen om daarna in te kunnen stromen in het reguliere onderwijs. Aan de kinderen uit deze klassen geven we een serie weekendschool lessen, in nauw overleg met VluchtelingenWerk en LOWAN.

De eerste lessen van IMC Weekendschool On Tour zijn gestart in april 2016, op basisschool De Dubbeldekker in Hilversum waar we ook al twee jaar het IMC Basis programma aanbieden. In een serie van drie lessen gaan dertig leerlingen aan de slag met de vraag ‘wie ben ik?’ Ze schrijven bijvoorbeeld een gedicht met een tekening of foto erbij. Zo krijgen de jongeren de kans om te vertellen wie zij zijn, en leeftijdsgenoten en inspirerende professionals te ontmoeten. Dit doen ze onder begeleiding van onze topgastdocenten Melle Dotinga, Jaap Stahlie en Gabriëlle van Vilsteren, die al jarenlang fantastische lessen verzorgen op onze vestiging in Amsterdam Noord.

De kinderen in de eerste lessenserie zijn uitermate gemotiveerd. In het begin zijn ze nog wat schuchter, maar al snel gaan ze aan de slag met hun woordweb, tekeningen en foto’s om te laten zien wat ze mooi vinden en wie ze zijn.

IMC Weekendschool is blij om te deze vluchtelingenkinderen les te kunnen geven en hun leergierigheid en motivatie aan te wakkeren. Ook onze alumni willen er graag aan meewerken.

 

Een paar mooie foto’s van de eerste lessenserie, door Jaap Stahlie: