fbpx
020 – 280 17 00 EN

Weekendschool wint wetenschapsdag!

22-05-2012

We hebben vorige week goed nieuws gekregen: op zondag 3 juni komt er een schoolbus naar het Trajectum College. Niet zomaar een schoolbus, maar een bus van de Jonge Akademie On Wheels (www.dejongeakademieonwheels) met 25 topwetenschappers aan boord. De bus rijdt voor één keer op zondag om op de weekendschool in Utrecht een dag vol wetenschap te organiseren. Met proefjes, een quiz, wedstrijden, nog meer proefjes en heel veel wetenschappelijke gastdocenten. Heel bijzonder!
Het thema van de dag is voedsel. Als voorbereiding hebben de eerste- en tweedejaars leerlingen afgelopen zondag al opgeschreven welke vragen ze hebben over eten en drinken. Dat zijn er nogal wat! Waarom is lekker eten meestal ongezond en gezond eten niet lekker? Blijven voedingsstoffen in het eten nadat het is ingevroren? Waarom krijg je energie van energiedrankjes? Wat het verschil tussen groente en fruit? Hoe komt voedsel aan zijn kleur? De moeilijkste en leukste vragen zullen tijdens de dag beantwoord worden.

Aanstaande zondag is er geen les vanwege Pinksteren. We zien alle leerlingen de week daarna weer – op 3 juni: weekendschoolwetenschapsdag!Logo van de Jonge Akademie on Wheels