fbpx
020 – 280 17 00 EN

Werken in een ziekenhuis

18-03-2015

Foto’s zijn gemaakt door Diane van der Marel

De leerlingen van het eerste jaar hebben een aantal weken geleden hun tweede vak afgesloten: Geneeskunde. Wat een bijzonder vakgebied met uiteenlopende beroepen: van kaamverzorger tot chirurg en van kno-arts tot forensisch patholoog anatoom. De leerlingen hebben veel verschillende beroepen voorbij zien komen en zijn geïnspireerd!

Twee lessen vonden dit jaar plaat bij het #BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam Noord. Twee zondagen liepen er 45 jonge dokters rond in het ziekenhuis. In witte jassen bezochten de leerlingen verschillende afdelingen. Ze kregen les van BovenIJ-professionals die hun vakgebied lieten ervaren. In het ziekenhuis bestaan er voor alle opleidingsniveaus mooie beroepen, de leerlingen grepen hun kans om alles te vragen aan het gevarieerd gezelschap van professionals.

Zo kregen ze uitleg over gips zetten, leerden ze prikken in een sinaasappel, namen ze een kijkje in de ziekenhuiskeuken en deden bij de KNO-arts een onderzoek. Maar ook andere beroepen kwamen voorbij: hoe zit het met al het apparatuur in het ziekenhuis? De leerlingen kregen een exclusief kijkje bij de techniek in het ‘ketelhuis’. Ze leerden breuken herkennen op röntgenfoto’s en kregen een vies papje te drinken die ervoor zorgt dat de organen zichtbaar worden in de röntgenfoto’s. En dan de MRI-scan. Wauw! Ook de oparatie-kamer maakte veel indruk. Hygiene is belangrijk: ‘ze moeten de deur gewoon openschoppen, hoe vet!’merkte een leerling op.

Twee zondagen met bijzondere indrukken door een geweldige inzet van het BovenIJ Ziekenhuis. Mooi om te zien hoe dit vakgebied spreekt tot de verbeelding en hoe hun blik is vebreed over de verschillende functies binnen dit vakgebied.

Benieuwd hoe het is om te werken in een ziekenhuis? Aanstaande zaterdag heeft BovenIJ Ziekenhuis een open dag! https://www.bovenij.nl/4/Evenementen-overzicht/2015/Open-Dag-21-maart-2015.html