fbpx
020 – 280 17 00 EN

Levertraan en groene appelmoes

06-06-2012

Zondag 3 juni om tien uur riep niemand minder dan Victoria Koblenko de leerlingen van IMC Weekendschool naar buiten en ondanks de regen liepen de kinderen allemaal zonder morren het schoolplein op. Omdat Victoria dat vroeg natuurlijk, maar ook omdat ze al hadden gezien dat er daar iemand op ze wachtte…. een koe met een kalfje!
Een paar leerlingen mochten als bijzondere opening van een bijzondere dag de koe melken. Vlak daarna stopte er een knalgele schoolbus voor het Trajectum College, waar wel 25 wetenschappers uit kwamen. Onder leiding van deze wetenschappers gingen de kinderen meteen aan de slag met verschillende workshops. Er waren proefjes, quizzen, interessante weetjes, nog meer proefjes… alles ging over voedsel en bij elk onderdeel konden de groepen punten verdienen. Elke groep deed zijn uiterste best, iedereen wilde winnen!
Na de eerste twee workshoprondes was het tijd voor een gedeelte met de hele groep samen. Met zijn allen op de tribune deden we een quiz. De groepen bleken heel eensgezind: ze gaven steeds hetzelfde (goede) antwoord! Na een spannende race met allerlei onderdelen werd de tussenstand gegeven en was het pauze, zodat iedereen daar even van kon bijkomen.
Vervolgens gingen we verder met de workshops. Bij een daarvan konden de leerlingen verschillende dingen proeven, echte koemelk bijvoorbeeld. Er was ook levertraan en een dappere eerstejaars durfde het aan om daar wat van te proeven. Daar heeft hij nog lang spijt van gehad…..! Bij een andere workshop mocht elke groep eten vermommen. Appelmoes werd bijvoorbeeld klonterig en groen gemaakt, andere etenswaren werden paars, vloeibaar of gebakken. Al het onherkenbare eten stond klaar om te proeven tijdens het laatste plenaire onderdeel. Welke groep kon raden wat de andere groepen hadden klaargemaakt?
De dag werd afgesloten met het bekendmaken van de winnende groep. Zij kregen een wetenschappelijke prijs en confetti op hun hoofd. Maar omdat alle leerligen zo ontzettend goed hun best hadden gedaan, was er voor iedereen nog een lolly.

Met een insect erin.

 

Wij willen de Jongen Akademie On Wheels namens de leerlingen ontzettend bedanken voor de fantastische dag!

Victoria Koblenko vond de dag ook een succes, dit schreef zij op twitter:
@vkoblenko: Wat een toffe dag! Met de Jonge Academie wetenschapsdag gehouden op een #weekendschool. 10/11 jarige überkids! Zoooo slim en fanatiek”