fbpx
020 – 280 17 00 EN

Wij zijn wij, wij zijn weekendschool!

19-04-2016

22 leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Noord hebben zondag 17 april hun diploma ontvangen als afsluiting van het driejarige programma. Vanaf nu zijn ze officieel lid van het alumninetwerk van de weekendschool genaamd IMC Alumni.

Presentator en gastdocent van IMC Weekendschool Amsterdam Noord, Thimon de Jong, wist de zaal goed enthousiast te krijgen. Deze was gevuld met ouders, broertjes, zusjes, familie, gastdocenten, vrijwilligers, weekendschool leerlingen en oud-leerlingen. Al deze mensen waren aanwezig bij deze bijzondere middag en gaven de gediplomeerden een daverend en welverdiend applaus! En wat zijn we allemaal trots!

Het IMC Weekendschool programma werd zondagmiddag officieel en feestelijk afgesloten in de Burgerzaal van van Stadsdeel Kantoor Amsterdam Noord. Daar ontvingen de weekendscholieren hun diploma uit handen van Saskia Groenewoud, lid dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Noord. Groenewoud sprak de leerlingen bemoedigend toe: ‘Blijf bouwen aan je toekomst.’

De weekendschool lessen zijn erop gericht de jongeren kennis te laten maken met ‘het echte werk’. Een hoogtepunt van de afgelopen jaren was het bezoek aan de Rechtbank, waarbij de leerlingen zelf een rechtszaak naspeelden, onder begeleiding van rechters, officieren en advocaten. Als afsluiting van hun weekendschool carrière openden de leerlingen op 14 april jl. hun eigen expositie This Is Me. This Is My Value bij De Ceuvel tijdens het vak Reclame.

Deze expositie is tot en met 4 mei bij het Stadsdeel Kantoor in Amsterdam Noord tentoongesteld en zal de komende maanden op andere plekken te zien zijn in de stad.

Team Noord van IMC Weekendschool hoopt de inmiddels oud-leerlingen weer eens terug te zien op de weekendschool of bij activiteiten van IMC Alumni. Maar voor nu eerst genieten van de welverdiende rust.