fbpx
020 – 280 17 00 EN

WillemII vs Fortuna

09-12-2013

 

Willem II is vrijdagavond wat dichter in de buurt van koploper FC Dordrecht gekomen. De Tilburgers wonnen in eigen huis met 2-1 van Fortuna Sittard, terwijl Dordrecht tegen De Graafschap bleef steken op een 1-1 gelijkspel. FC Eindhoven, dat derde blijft staan, hield op eigen veld ternauwernood een punt over tegen het tiental van FC Volendam: 3-3.

De Graafschap wist op voorhand, dat als het in Dordrecht zou verliezen, dat het gat met de koploper zou oplopen tot dertien punten. Dit wouden de Doetinchemmers absoluut voorkomen, wat na twintig minuten spelen in een 0-1 voorsprong resulteerde, door een treffer van Anco Jansen. Lang konden de bezoekers hier echter niet van genieten, aangezien Yoëll van Nieff wederom trefzeker was namens de Schappenkoppen. De van FC Groningen-afkomstige linkspoot schoot een vrije trap op geweldige wijze in de kruising, via de onderkant van de lat. Aan deze stand zou geen verandering meer komen, waardoor Dordrecht voor de tweede maal op rij averij oploopt.

Willem II wist te profiteren van het puntenverlies van de ploeg van trainer Harry van den Ham. In het Koning Willem II stadion werd met 2-0 gewonnen van Fortuna Sittard. Grote man aan de zijde van de ploeg van trainer Jürgen Streppel was zonder twijfel Bruno Andrade, die met twee treffers (waarvan één strafschop) van zich deed spreken. Een eigen doelpunt van aanvaller Ruud Boymans zorgde voor de 2-1 eindstand. Willem II staat na vrijdag nog zes punten achter op Dordrecht.